НОВИНИ

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

РУБРИКАТОР

Суд виправдав жінку, яка в бюстгальтері принесла коноплю в колонію на побачення

28.10.2020

Суд виправдав жінку, яка намагалась пронести канабіс на територію Вінницької виправної колонії (вирок від 13 жовтня).

14 липня 2017 жінка прийшла на довгострокове побачення до чоловіка, який відбуває покарання в колонії. При обшуку у неї в білизні знайшли два пакети із подрібненою речовиною зеленого кольору. З версією обвинувачення, жінка несла коноплю своєму засудженому чоловікові.

Обвинувачена пояснила, що напередодні побачення посварилась зі своїм чоловіком та вирішила взяти із собою на довгострокове побачення канабіс, для того, щоб продемонструвати чоловіку, що вона вживає наркотичні засоби та розізлити його.

Однак, перед побаченням співробітниця колонії провела одяг відвідувачки і знайшла у бюстгальтері згорток із канабісом. Тоді, як стверджує обвинувачена, вона розгубилась і збрехала, що згорток принесла для свого чоловіка, хоча насправді взяла його для власного вживання.

Жінка розповіла, що вживала наркотичні засоби близько трьох разів на рік у важких ситуаціях, де брала наркотичні засоби не пам’ятає. Під час судової експертизи у неї не брали кров на та не робили будь яких тестів, а просто запитали чи вона вживає наркотичні засоби та із якою періодичністю, на що вона збрехала та повідомила, що жодного разу не вживала наркотиків, у зв’язку із чим, експерти вказали у висновку, що вона не вживає наркотичних засобів. Про те, чи вживав наркотики чоловік їй не відомо. Пообіцяла, що більше вживати наркотичних засобів не буде, просила суд її суворо не карати, оскільки на її утриманні має малолітню дитину 2019 року народження.

Чоловік підтвердив, що відбував покарання в колонії і до нього на довгострокове побачення мала прийти дружина, однак так і не прийшла. Побачення мало тривати 3 дні. Як потім стало відомо, у дружини при обшуку знайшли коноплю. Свідок розповів, що знайомий із обвинуваченою 6 років, вона інколи вживала наркотичні засоби для заспокоєння, однак, де вона їх купувала, йому не відомо, Саме він жодного разу не вживав наркотики.

Суд дійшов висновку, що жінку фактично затримали і провели її особистий обшук, оскільки вона не могла покинути приміщення і мусила перебувати із уповноваженою особою. Водночас у порядку, визначеному КПК, її не затримували, тому обшук відбувся із грубими порушеннями.

Крім того, в протоколі огляду місця події відсутні дані про те, як опечатувались вилучені речі, а тому є сумнів, які саме предмети були вилучені в обвинуваченої та які предмети надані на дослідження експерту. Суд визнав протокол огляду місця події і висновок експерта недопустимими доказами.

Жінку виправдали за недоведеністю вчинення інкримінованого їй злочину.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"