НОВИНИ

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024

15.03.2024

14.03.2024

13.03.2024

11.03.2024

РУБРИКАТОР

Суд відправив підозрюваного НАБУ суддю з Дніпра під домашній арешт

23.06.2018

Підозрюваного детективами Національного антикорупційного бюро в отриманні неправомірної вигоди суддю Бабушкінського районного суду міста Дніпра Андрія Леонова відправили під цілодобовий домашній арешт.

Таке рішення ухвалив суддя Солом’янського районного суду міста Києва за результатами розгляду відповідного клопотання, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури просив відправити Леонова під цілодобовий домашній арешт, оскільки його обґрунтовано підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 ККУ (вимагання та одержання неправомірної вигоди). Також прокурор вказав на наявність низки ризиків перешкоджання підозрюваним досудовому розслідуванню, а саме: переховуватися від органів досудового розслідування й суду; знищити, сховати або спотворити речові докази; незаконно впливати на свідків у цьому кримінальному провадженні або перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином.

Леонов і його адвокат заперечували проти задоволення клопотання, в зв’язку з чим просили відмовити в його задоволенні. Вони посилалися на те, що в клопотанні детектива відсутні посилання на вагомі докази, що свідчать про наявність обґрунтованої підозри у вчиненні підозрюваним інкримінованого йому кримінального правопорушення.

Вислухавши обидві сторони, суддя повністю задовольнив клопотання. Так, Леонова відправили під цілодобовий домашній арешт з обов’язками здати закордонні паспорти, носити електронний браслет тощо.

Нагадаємо, ВРП дозволила взяти під арешт викритого суддю з Дніпра.

Раніше ВРП відсторонила Леонова від правосуддя.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"