НОВИНИ

18.03.2024

16.03.2024

15.03.2024

14.03.2024

13.03.2024

11.03.2024

РУБРИКАТОР

Суд відправив під нічний домашній арешт поліцейського начальника, який “прослуховував” свою підлеглу

29.09.2020

Начальника Сокирянського відділення поліції ГУНП в Чернівецькій області помістили під домашній арешт за підозрою у незаконному використанні спеціальних технічних засобів отримання інформації.

Про це стало відомо з  ухвали від 22 вересня.

На початку березня 2020 року у начальника Кельменецького відділення поліції начебто виник умисел на незаконне втручання у приватне спілкування начальника сектору інформаційної підтримки Кельменецького відділу поліції – зокрема контролю за її розмовами, іншими звуками, рухами, діями у службовому кабінеті.

Підозрюваний придбав у свого знайомого пристрій, який використовував для негласного отримання інформації. Чоловік встановив його шляхом заміни звичайного мережевого електричного фільтру у кабінеті підлеглої і активував, відправив зі свого мобільного номеру телефону CMC. Наступного дня начальник поліції отримував на власний мобільний телефон дзвінки з акустичними сигналами, які фіксувались пристроєм, що був попередньо встановлений у кабінеті жінки.

За кілька днів пристрій поламався і підозрюваному прийшлося його замінити. Тому інкриміновані йому дії він вчинив повторно.

Підозрюваний має постійне місце проживання, раніше не судимий, має міцні соціальні зв’язки, утримує трьох малолітніх дітей та дружину, яка перебуває у декретній відпустці.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"