НОВИНИ

02.05.2024

01.05.2024

30.04.2024

29.04.2024

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

РУБРИКАТОР

Суд повернув обвинувальний акт щодо курсантів “поліцейської академії”, які напідпитку скоїли розбій

10.08.2020

Дніпровський районний суд Києва повернув прокурору обвинувальний акт щодо колишніх курсантів Національної академії внутрішніх справ України – Іллі Торяника та Богдана Гребенатого, які в ніч на 30 листопада 2019 року поблизу вулиці Ованеся Туманяна в столиці, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння зривали емблеми/автономери з транспортних засобів (ч.1 ст.185 КК України) та скоїли розбійний напад (ч.2 ст.187 КК України).

Відповідне рішення 31 липня 2020 року ухвалив суддя Олександр Дзюба.

Служитель Феміди зауважив прокурорам на необхідність внесення змін в обвинувальний акт в рамках виконання глави 25 Кримінального процесуального кодексу України. Річ у тім, що звитяги одного з курсантів академії МВС щодо скоєння ним крадіжки (йдеться про те, як достойник за допомогою стамески зривав номери з припаркованих неподалік автівок) згідно новел вітчизняного законодавства від 1 липня поточного року вважаються кримінальним проступком, а не злочином.

Тож оскільки провадження щодо Гребенатого та Торяника надійшло з прокуратури та було призначено до розгляду в суді вже після набуття чинності цієї норми, відправник правосуддя проголосив – кваліфікація дій одного з обвинувачених має бути пом’якшена, а закон щодо нього може мати зворотну дію у часі.

Згідно відомостям порталу “Судова влада”, в прокуратурі оскаржили рішення про повернення обвинувального акту щодо Торяника та Гребенатого, одна на сайті Київського апеляційного суду на момент підготовки цього матеріалу були відсутні відомості про дату та час розгляду справи.

Раніше Dетектив-Info повідомляв, як курсантів 4 курсу “поліцейської академії”, що навчалися за спеціальністю “експерти-криміналісти” після спільного вживання алкогольних напїв прихопили з собою стамеску та в ніч на 30 листопада 2019 року вийшли “на полювання” київськими вулицями. Спочатку достойники зривали автономери транспортних засобів, припаркованих неподалік вулиця Туманяна, а згодом перестріли перехожого, якого вирішили пограбувати.

За версією слідства, Гребенатий і Торяник “віджали” в останнього електронну сигарету марки “Juul” та навушники “Apple AirPods” з футляром, після чого виставили вимогу до жертви зняти кросівки. У цей момент потерпілий втік з місця події та викликав “копів”, які невдовзі затримали курсантів. На етапі досудового слідства цих достойників було відраховано з Національної академії внутрішніх справ.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"