НОВИНИ

17.05.2024

16.05.2024

15.05.2024

14.05.2024

10.05.2024

09.05.2024

08.05.2024

РУБРИКАТОР

Став псевдополіцейським та бив проукраїнськи налаштованих цивільних – підозрюється експравоохоронець

21.07.2023

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру експоліцейському, який добровільно зайняв посаду в незаконно створеному правоохоронному органі у тимчасово окупованій Запорізькій області і жорстоко поводився з цивільними (ч. 7 ст. 111-1, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 КК України).За даними слідства, громадянин України – колишній працівник поліції влітку 2022 року погодився добровільно стати виконувачем обов’язків начальника відділу карного розшуку в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території, – так званому «Якимівському РОВС ГУМВС по Запорізькій області».

В подальшому він став заступником начальника відділу дільничних уповноважених поліції та із справ неповнолітніх відділу поліції № 3 УВС по м. Мелітополю і Мелітопольському району ГУВС по Запорізькій області.

Експоліцейський спільно з військовослужбовцями рф у липні-серпні 2022 року проводив у с. Юрївка Запорізької області Мелітопольського району Якимівської селищної громади масові обшуки житла громадян України, які були патріотично налаштовані та не визнавали окупаційної влади.

За результатами таких «обшуків» підозрюваний та військовослужбовці рф вчинили жорстоке поводження із двома цивільними. Вони завдали їм численні удари кулаками, ногами та прикладом автомату по обличчю, тулубу і ногам. При цьому погрожували потерпілим вбивством. Також протягом довгого часу їх безпідставно утримували у приміщенні колишньої Державтоінспекції у м. Мелітополь Запорізької області.

Вирішується питання щодо оголошення підозрюваного в розшук та звернення до суду за дозволом на здійснення спеціального досудового розслідування.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Центрального апарату Державного бюро розслідувань.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"