НОВИНИ

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

РУБРИКАТОР

Старі проблеми нової поліції м. Бердичева

15.08.2018

Моніторингова група у складі регіонального координатора взаємодії з громадськістю Уповноваженого в Житомирській області Олени Коваленко та громадських моніторів Дар’ї Гончарової  та Олексія Котвицького здійсненила візит НПМ до Бердичівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області.

Під час візиту було виявлено низку недоліків: зокрема, відсутні пристосування для осіб з інвалідністю; кнопка виклику для осіб з інвалідністю  не працювала; пандусом користуватися неможливо (перев’язаний мотузками).

У кабінеті слідчого знайшли гирю та дрель, що може використовуватися як засіб фізичного насильства. Також відсутня окрема спеціально обладнана кімната для проведення слідчих дій.

В установі лише дві кімнати для затриманих (має бути щонайменше три), які не відповідають санітарним нормам: постільна білизна брудна, на чотири ліжка лише дві подушки, недостатньо природного освітлення, подачу води регулює черговий, в одній з кімнат не працювала примусово-механічна витяжка тощо.

У коридорі на третьому поверсі частково відсутній лінолеум, що може привести до травмування, оскільки надірвана частина була задрана вверх.

Аптечка для надання невідкладної медичної допомоги не була укомплектована, а більшість ліків були такими, у яких закінчився термін придатності.

Після завершення візиту при виході з відділу поліції через КПП кнопка виклику для людей з інвалідністю вже працювала.

Слід зазначити, що перелічені порушення не потребують великих грошевих витрат та залучення людського ресурсу, треба мати тільки бажання виправити ситуацію.

Всі зазначені порушення із наданням відповідних рекомендацій щодо їх усунення будуть направлені  керівництву Національної поліції України.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"