НОВИНИ

30.04.2024

29.04.2024

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

РУБРИКАТОР

Справи Майдану: До 6 років за ґратами засуджено колишнього “беркутівця” за катування протестувальників

22.12.2023

За результатами розгляду апеляційних скарг прокурорів Офісу Генерального прокурора та представників потерпілих Київський апеляційний суд ухвалив обвинувальний вирок щодо колишнього міліціонера БМОП “Беркут” ГУМВС України в Харківській області, обвинуваченого у катуванні протестувальників на колонаді центрального входу на стадіон “Динамо” імені В. Лобановського. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.“Цим вироком суд апеляційної інстанції скасував виправдувальний вирок Дніпровського районного суду м. Києва, який раніше був предметом апеляційного розгляду та на підставі постанови Касаційного кримінального суду Верховного Суду переглядався в апеляційному порядку повторно.

Під час нового апеляційного розгляду прокурори довели вину колишнього “беркутівця”, який є діючим працівником поліції, у катуванні (ч. 2 ст. 127 КК України).

Його засуджено до 6 років позбавлення волі. Вирок набрав законної сили з моменту його проголошення”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, прокурори довели, що засуджений умисно заподіяв за попередньою змовою з групою осіб сильний фізичний біль, фізичне та моральне страждання двом учасникам Революції Гідності шляхом завдання побоїв, мучення та інших насильницьких дій. Це було зроблено, щоб покарати потерпілих за їхню участь у акціях протесту 20 січня 2014 року на перехресті вулиць М. Грушевського та Паркової дороги, а також з метою залякування та дискримінації їх та інших осіб.

Повідомляється, що тоді обох протестувальників скинули з колонади. Також одного з них, який на той момент був неповнолітнім, роздягнули за температури повітря -12°C і поранили у стегно правої ноги ножем. Після цього забризкали перцевою рідиною та примусили пройти оголеним через групу правоохоронців, співаючи гімн України. Таким чином висміювали його ідеологічні переконання. У подальшому потерпілих звинуватили в організації масових заворушень.

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"