НОВИНИ

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

11.04.2024

10.04.2024

09.04.2024

РУБРИКАТОР

Справа Корчак: суд відмовив НАБУ в штрафі для працівниці НАЗК

23.11.2018

Суд закрив адміністративне провадження щодо заступниці керівника Департаменту організаційно і кадрового забезпечення Національного агентства з питань запобігання корупції Ольги Бойко.

Таке рішення ухвалив суддя Печерського районного суду міста Києва Олег Білоцерківець, повідомляє «Слово і Діло».

Як зазначається в документі, Бойко хотіли притягнути до адміністративної відповідальності детективи Національного антикорупційного бюро за відмову надавати інформацію про додатковий відпочинок екс-глави Нацагентства Наталії Корчак в період з 2016 року по 30 квітня 2017 року. Вказаний запит був направлений керівником Другого підрозділи детективів Головного підрозділу детективів НАБУ Олександром Кареєвим, в якому він просив надати інформацію та завірені копії табелів обліку використання робочого часу, заяв та/або наказів про надання відпусток, відгулів, додаткових днів відпочинку Корчак.

На вказаний запит до НАБУ надійшла відповідь із НАЗК за підписом на той момент в.о. керівника Управління персоналом Нацагентства Бойко, якою детективу відмовлено в наданні запитуваної інформації. Водночас, у документі зазначили, що ці відомості і документи можуть бути надані працівникам НАБУ в порядку тимчасового доступу до речей і документів. Таким чином, на думку детектива, Бойко вчинила адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст.185-13 КУпАП (невиконання законних вимог посадових осіб НАБУ).

У судовому засіданні працівниця Нацагентства свою провину не визнала, вказала, що відповідь на запит було надано в установленому законом порядку і без порушень термінів, однак НАБУ відповідь не влаштувала.

Вивчивши матеріали справи, суддя Білоцерківець закрив адміністративне провадження за відсутності в діянні події і складу правопорушення. Він вказав, що працівниця НАЗК направила до НАБУ мотивовану відповідь, в якій йдеться про відмову в задоволенні запиту. Також суддя зазначив, що матеріалами справи і поясненнями Бойко доведено відсутність порушень Закону «Про НАБУ». На його думку, факт відмови в задоволенні запиту не може бути підставою для притягнення особи до відповідальності.

Нагадаємо, ЗМІ повідомляли, що НАБУ передало до ГПУ підозру Корчак. Також преса інформувала, що САП поверне НАБУ проект підозри екс-главі НАЗК. Раніше НАБУ допитало Корчак.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"