НОВИНИ

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

РУБРИКАТОР

Справа керівника апарату суду, якого підозрюють у хабарі, почала «губитися» у судах

20.06.2018

Слідчому судді Ленінського районного суду Миколаєва Дмитру Захарченку заявлено відвід, а 30 травня суддя оголосив і самовідвід по справі керівника апарату Центрального районного суду м. Миколаєва, якого правоохоронці підозрюють в отриманні хабаря у 1 000 доларів. Про це «Ні корупції!» стало відомо із даних Єдиного державного реєстру судових рішень.

Як повідомляв «Ні корупції!» із посиланням на прес-службу Миколаївської області,  ще 10 травня прокурори із поліцією затримали керівника апарату суду за підозрою в отриманні 1 000 доларів. Ці гроші чоловік нібито вимагав від жінки за «сприяння» у її справі щодо дозволу виїзду дитини закордон. Станом на 18 червня у Єдиному державному реєстрі судових рішень не було інформації, чи обрано підозрюваному запобіжний захід та чи відсторонено його від посади.

Після затримання керівника апарату суду його справа потрапила до судді Захарченка із Ленінського райсуду обласного центру.

22 травня суддя Захарченко повернув прокурору клопотання про відсторонення підозрюваного від посади – для виправлення недоліків. Того ж дня іншою ухвалою суддя повернув правоохоронцям для усунення недоліків клопотання про арешт майна, зокрема – купюр, що фігурують як хабар та телефон.

23 травня для судді Захарченко стало «незрозумілим, яким органом здійснювалося досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні, на час подання клопотання про арешт майна до суду, слідчий якого з вищевказаних органів національної поліції мав повноваження на подачу цього клопотання». Відтак суддя відмовив слідчому поліції у клопотанні на арешт вилучених під час обшуку штанів та футболки зі слідами речовини світло-зеленого кольору.

24 травня, стало відомо з постанови судді, прокурор відмовився від розгляду клопотання про відсторонення підозрюваного із посади керівника апарату Центрального районного суду м. Миколаєва. Того ж дня прокурор заявив про відвід судді.

І вже 30 травня Апеляційний суд Миколаївської області направив заяву прокурора про відвід судді Захарченка  на розгляд до Центрального районного суду м. Миколаєва (того самого, де і працює підозрюваний. – Авт.) Згідно з даних про розподіл справ із сайту Судової влади України, питання відсторонення повинна була розглянути суддя Оксана Мамаєва 8 червня, однак станом на 18 червня інформації про це засідання у Єдиному державному реєстру судових рішень не оприлюднено.

Натомість того ж дня, 30 травня, суддя Захарченко ще розглядав питання домашнього арешту підозрюваного, його відсторонення від посади та арешт майна. І у трьох випадках уже сам суддя взяв самовідвід.

1 червня із постанови Апеляційного суду Миколаївської області стало відомо, що заяву уже захисника підозрюваного щодо відводу судді Захарченка направлено на розгляд  до Заводського районного суду м. Миколаєва. Там, згідно з інформації сайту Судової влади України, клопотання щодо судді Захарченка мав розглянути суддя Дмитро Нікітін минулого тижня, 14 червня. Наразі інформації про це засідання у Єдиному державному реєстру судових рішень не оприлюднено.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"