НОВИНИ

18.04.2024

17.04.2024

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

11.04.2024

10.04.2024

09.04.2024

08.04.2024

РУБРИКАТОР

Смерть дитини: підозрюваних поліцейських звільнено зі служби

06.06.2019

Підозрюваних у причетності до вбивства дитини співробітників поліції з Переяслав-Хмельницького на Київщині Івана Приходька і Володимира Петровця звільнено зі служби.

Про це “Українській правді” повідомив 5 червня речник Національної поліції Ярослав Тракало.

“Керівництвом поліції прийнято рішення про звільнення підозрюваних у причетності до трагічної загибелі Кирила співробітників поліції. Це, власне, найважче дисциплінарне стягнення, яке можна було зробити в цій ситуації до завершення досудового розслідування Державним бюро розслідування і винесення рішення судом”, – сказав Тракало.

Він також нагадав, що один із підозрюваних свого часу не пройшов переатестацію і поновився на роботі у реформованій Національній поліції через суд.

“Якби суд тоді не поновив його на роботі, можливо, цієї трагедії і не сталося б”, – зазначив Тракало.

Речник Нацполіції наголосив, що тепер правоохоронці чекатимуть на вердикт суду у цьому резонансному кримінальному провадженні.

“Винні у цій страшній біді мають понести найсуворішу кримінальну відповідальність і покарання”, – зазначив Тракало.

Нагадаємо: 

1 червня ДБР повідомило, що його слідчі розслідують кримінальне провадження за фактом умисного нанесення тяжких тілесних ушкоджень працівниками Переяслав-Хмельницького відділку поліції в Київській області 5-річному хлопчику.

Двом працівникам поліції Переяслав-Хмельницького Київської області було повідомлено про підозру в необережному тяжкому тілесному ушкодженні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб.

3 червня хлопчик помер у Київському міському центрі дитячої нейрохірургії.

Пізніше дії працівників поліції Переяслав-Хмельницького перекваліфікували на “умисне вбивство малолітньої дитини за попередньою змовою”. Їм загрожує довічне ув’язнення.

4 червня Голосіївський суд Києва арештував на 2 місяці без можливості внесення застави Івана Приходька, який є одним з підозрюваних у вбивстві п’ятирічного хлопчика у Переяслав-Хмельницькому.

Прокурори стверджують, що саме Приходько здійснив постріл, який і став причиною загибелі дитини.

Такий же запобіжний захід суд обрав і іншому підозрюваному Володимиру Петровцю.

4 червня у великих містах України біля управлінь поліції пройшли масові пікети з вимогою до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова піти у відставку.

Аваков заявив, що не збирається подавати у відставку.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"