НОВИНИ

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

11.04.2024

10.04.2024

09.04.2024

РУБРИКАТОР

Слідчий поліції Тимур Шах прикрасив рідну Одещину патріотичним муралом

19.10.2022

На ньому капітан поліції зобразив свою нескорену перед російськими загарбниками Батьківщину, емоційні переживання українців, їхню любов один до одного та підтримку в цей надважкий час. Стінопис в патріотичних синьо-жовтих кольорах можна побачити на одній із будівель на березі Дністровського лиману в центрі селища Овідіополь, де правоохоронець несе службу.Тимур Шах захоплювався малюванням з дитинства, він відвідував художню школу, але завжди мріяв стати слідчим. Тож після завершення навчання в школі, не вагаючись, вступив до Одеського державного університету внутрішніх справ. І ось вже майже вісім років працює слідчим в Овідіополі.«Робота слідчого, якою я живу,  дуже кропітка та об’ємна, – каже правоохоронець. – Але коли випадає вільна хвилина, залюбки берусь за графічний планшет. В своїх роботах я передаю те, що відчуваю».З початком повномасштабного вторгнення російських військ в Україну з-під стилуса художника-любителя, як Тимур сам себе називає, з’явилися поліцейські котики.

«В Інтернеті я побачив малюнки патріотичних котів, вони були різних професій, але не було серед них поліцейських. Тому я вирішив виправити ситуацію і поповнити колекцію правоохоронцями. Їх я розмістив у соціальній мережі, і приємно було бачити велику кількість позитивних відгуків», – розповів слідчий.Патріотичний стінопис – перша робота капітана поліції в такому великому форматі. Ним автор хотів показати згуртованість українців, підтримку, любов до рідних та країни.

«Про ідею я розповів колезі і другові Миколі та дівчині Інесі. Вони мене підтримали і допомогли втілили ідею в життя. Я підготував макет, переніс його на стіну і у вихідний ми з самого ранку до пізньої ночі створювали мурал. Потім ще кілька днів після роботи наносили останні штрихи. Місце було обрано не випадково – на стіні приміщення старих річкових кас, що на березі Дністровського лиману, в самому центрі Овідіополя. Раніше тут було зображено графіті, яке зовсім не відповідало нашому сьогоденню. А зараз всі жителі та гості селища можуть милуватися і краєвидом, і душевним жовто-блакитним живописом», – поділився з нами художник.

Чекаємо нових робіт Тимура і щиро віримо в нашу перемогу!

Відділ комунікації поліції Одеської області

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"