НОВИНИ

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

РУБРИКАТОР

Скандальна львівська суддя, яка допомагала синові уникнути покарання, продовжує працювати

27.07.2023

Днями Вища кваліфікаційна комісія суддів України оголосила про початок формування Громадської ради доброчесності. Водночас рішення ГРД попередніх років по окремих суддях й досі лишаються проігнорованими.

Зокрема, за даними видання “Ділова столиця”, суддя Шевченківського районного суду м. Львів Галина Білінська, попри рекомендацію ГРД про її звільнення й досі продовжує роботу суддею. “Голова Шевченківського райсуду міста Лева Галина Білінська, відома чисельними скандалами, врятувала від покарання свого сина. 21 лютого 2018 року його затримали за кермом BMW X5 у стані алкогольного сп’яніння. Однак справа про адмінпорушення пана Білінського була чомусь передана не до Личаківського райсуду Львова (за місцем скоєння порушення) і не до Залізничного райсуду (за місцем реєстрації порушника), а просто до Шевченківського райсуду. Де головує його мати. У підсумку сина судді не покарали, — Шевченківський райсуд постановив закрити провадження у його справі “у зв’язку з закінченням строків, передбачених ч.2 ст. 38 КпАП України”. Громадська рада доброчесності, детально вивчивши діяльність пані Білінської, ще у 2019 році констатувала її невідповідність критеріям доброчесності та вимагала звільнення з посади судді. Однак служителька Феміди (як і її син) – не покарані”, – вказує видання.

У висновку ГРД  стосовно діяльності судді Білінської також ідеться про те, що вона своєчасно не задекларувала майно;

допустила значні розбіжності у відомостях, поданих у майнових деклараціях за той самий період;

допустила порушення правил етики у професійній діяльності: зухвало і неетично спілкувалась із журналістами, які представляють інтереси громадськості;

суддя Білінська притягувалась до адміністративної відповідальності;

ВККС, мала б вже давно розглянути питання про доцільність перебування Білінської на посаді, однак вже четвертий рік поспіль цього не робить.

Нагадаємо, днями на підбурюванні до хабарництва НАБУ затримало керівника Державної судової адміністрації України.  

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"