НОВИНИ

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

РУБРИКАТОР

Шабунін пояснив владі, що після його “посадки” боротися з корупцією не перестануть

16.08.2017

Ну посадить він мене, і що? Центр протидії корупції все одно буде працювати, — ШабунінВіталію Шабуніну суд буде обирати запобіжний захід – або особисте зобов’язання, або арешт.

Віталій Шабунін, голова правління Центру протидії корупції з нами на зв’язку.

«Немає там ніяких ушкоджень середньо тяжкості, тому що я цього провокатора ледве стукнув. Причому це було за доведення до істерики співробітниці нашого Центру, яку він перестрів в 6:30 в аеропорту, і довів до істерики, маніпулюючи смертю її друга. До цього цей провокатор бігав за мною особисто, обливаючи брудом мою сім’ю, і я пальцем його не торкнув. Але одна справа – слова, інша справа – шкода.

Кримінальний кодекс трактує мої дії, як нанесення легких тілесних ушкоджень, і це – штраф чи виправні роботи. Але не 5 років тюрми, що мені зараз інкримінують.

Більше того, за цією статтею – перешкоджання роботі журналістам в Україні було аж три судові вироки. Один – умовний і дві угоди про примирення. Немає в Україні практики покарання по цій статті. Крім, мабуть, мого випадку», — говорить Віталій Шабунін.

На думку Віталія Шабуніна, це спроба дискредитувати  роботу Центру протидії корупції, який зупиняє відкат антикорупційних реформ назад.

«Ну посадить він мене, і що? Центр протидії корупції перестане працювати? Та професійна команда буде працювати і далі. Це схоже на якусь істерику і страх. Це виглядає смішно.

Ми самі по собі не є проблемою. Ми перешкоджаємо знищенню Антикорупційного бюро, а от воно є проблемою для влади. Ми перші, хто показує: цей законопроект, направлений, щоб обмежити повноваження НАБУ, оцей аудитор для того, щоб «злити» директора Ситника, тощо. Ми перші розповідаємо про це журналістам та міжнародним партнерам. Тиск перших і других зупиняє відкат реформ. Ми останні півроку тільки і змушені цим займатися. Тому ціллю Петра Олексійовича Порошенка та його кола є прибрати нас, бо ми є перепоною для відкату антикорупційних реформ. Ось чому все це відбувається», — зазначає Віталій Шабунін.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"