НОВИНИ

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

11.04.2024

РУБРИКАТОР

СБУшника, який погрожував карабіном працівникам у “Епіцентрі”, посадили на 3 роки

16.09.2022

Дарницький райсуд Києва визнав оперативного співробітника 2 сектору 16 відділу Департаменту військової контррозвідки Служби безпеки України винним у хуліганстві (вирок від 13 вересня).

26 червня 2022 року, приблизно о 15 год. 53 хв., перебуваючи в ТЦ «Епіцентр» на проспекті Григоренка, 40, працівник СБУ влаштував конфлікт на касі.

У присутні інших громадян він грубо висловлювався у бік касирки нецензурною лайкою та погрожувати їй затриманням і доставленням до Служби безпеки України. При цьому хапав жінку за руки, намагаючись потягнути на себе. У подальшому на прохання працівників охорони ТЦ «Епіцентр» чоловік заспокоївся та покинув приміщення.

Цього ж дня, приблизно за дві години, обвинувачений вернувся із мисливським карабіном «Ерма 777» і продовжив лаяти касирку, погрожуючи затриманням і доставленням до СБУ при цьому хапаючи жінку за руки, не даючи зробити телефонний дзвінок. На місце події підійшов заступник начальника служби безпеки ТЦ «Епіцентр» та комерційний директор магазині, які зробили працівнику СБУ зауваження та попросили припинити.

Обурений зауваженнями, сбушник зробив маніпуляції із затвором, які за своїм механізмом схожі на досилання патрону у патронник, і прицільно спрямував ствол зброї на працівників магазину, висловивши вимогу лягти на підлогу, кажучи що вони також будуть доставлені до СБУ для надання пояснень.

Та вже за мить, усвідомлюючи, що очевидцями події стала велика кількість людей, працівник СБУ, щоб приховати зброю поклав її на стіл біля кас.

У судовому засіданні чоловік вину визнав повністю. Пояснив, що на касі виник конфлікт з касиром, яка просила його показати чек щодо оплати товару, з яким він виходив. Не реагуючи на її прохання він продовжив іти, минувши касу. Прохання касира до себе сприйняв як образливе, тому почалася сварка й він намагався вивести касира з приміщення, провівши з нею бесіду, погрожуючи їй. Потім він вийшов з магазину та за деякий час повернувся і розмова продовжилась також за участі інших працівників ТЦ «Епіцентр». Підтвердив, що зробив досилання патрону у патронник і прицільно спрямував ствол зброї на працівників магазину, наказуючи їм лягти на підлогу. Хуліганські дії припинив після приїзду поліції.

Хоча обвинувачений і переконував, що кається, але суд не погодився призначити йому умовне покарання. Чоловік є оперативним співробітником СБУ, проходив на той момент військову службу під час воєнного стану, хуліганські дії вчинив із вогнепальною зброєю, яку в зарядженому стані направляв на цивільних осіб, перебуваючи у громадському місці, торговому центрі, використавши до того незначний привід.

У підсумку працівника СБУ засудили до 3 років позбавлення волі. До набуття вироком законно сили він залишається на волі під заставою у 49 тисяч гривень.

Зброю з набоями суд конфіскував у дохід держави.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"