НОВИНИ

17.05.2024

16.05.2024

15.05.2024

14.05.2024

10.05.2024

09.05.2024

08.05.2024

РУБРИКАТОР

СБУ ідентифікувала нових зрадників, які вступили до карального органу рф на Херсонщин

10.11.2022

Служба безпеки продовжує системно викривати зрадників і колаборантів, які співпрацюють з агресором у захоплених районах півдня України. В ході слідчо-оперативних дій повідомлено про підозру в державній зраді вісьмом ворожим поплічникам, які добровільно приєдналися до створеного окупантами «гу мвд Херсонской области».

Псевдоутворення виконує кремлівські завдання з придушення руху опору та залякування мешканців тимчасово окупованого регіону. Для цього застосовують цілий арсенал карально-репресивних заходів, серед яких – викрадення людей, їх незаконне позбавлення волі і катування.

Також встановлено, що зрадники під виглядом проведення обшуків розграбовують помешкання місцевих жителів. З осель потерпілих виносять гроші, побутову техніку та інше особисте майно.

Для підбору «кадрів» керівництво окупаційного органу використовує особисті зв’язки, у тому числі серед колишніх правоохоронців. При цьому кожну «кандидатуру» погоджують з кадровими співробітниками російських спецслужб.

Наразі слідчі СБУ повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України новопризначеним «посадовцям гу мвд», а саме:

-начальнику управління карного розшуку;

-заступнику начальника управління кадрового забезпечення – начальнику відділу кадрів;

-заступнику начальника чергової частини;

-заступнику начальника організаційно-методичного відділу;

-старшому оперуповноваженому відділу боротьби з організованою злочинністю;

-слідчому слідчого управління;

-оперуповноваженому відділу боротьби з організованою злочинністю;

-оперуповноваженому відділу з розшуку злочинців та безвісти зниклих осіб.

Крім того, співробітники Служби безпеки встановили їх місця перебування та маршрути переміщення і проводять комплексні заходи для притягнення винних до відповідальності за злочини проти України.

Заходи з викриття і документування правопорушень проводили співробітники СБУ спільно з Департаментом внутрішньої безпеки Національної поліції за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"