НОВИНИ

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

РУБРИКАТОР

Сьогодні під стінами Ради проведуть чотири акції за відставку Авакова

05.06.2020

У п’ятницю, 5 червня, Аваков звітуватиме перед Верховною Радою під час години запитань до уряду. До парламенту міністра внутрішніх справ покликали, щоб він розповів про перебіг розслідування резонансних кримінальних подій, зокрема зґвалтування поліцейськими жінки у відділку міста Кагарлика.

О 9-й годині ранку під парламентом відбудеться акція “Авакова у відставку”. Організатори, які закликали людей виходити на мітинги в регіонах, повідомили, що йдуть на протест, щоб показати, що “не забули ані вбивства дитини і, ані зґвалтування і, ані нападів, ані посадок невинних, ані інших зловживань, що доводять людей до відчаю”.

Також о 9-й годині має пройти акція “Непокаране зло вбиває. Аваков має піти!”, яку організовує партія “Голос”.

О 10-й годині відбудеться акція “Аваков має піти назавжди”, яку влаштовують члени партії “Правий сектор”. Вони також закликали людей у регіонах долучитися до них та виходити під стіни ОДА.

О 14-й годині під Верховною Радою пройде мітинг “Проти поліцейського свавілля в Україні”, який організовують члени “КиївПрайду” та Центру громадянських свобод. Організатори наголосили, що завдячують злагодженій роботі поліції під час Маршів рівності, однак як громадяни хочуть бачити Україну правовою та безпечною країною, де немає системного свавілля, безкарності та корумпованості поліції.

Водночас після анонсування акцій на сайті МВС з’явилася публікація, в якій очільник міністерства заявив, що випадки катувань і нелюдського поводження існують у поліції будь-якої країни світу.

“Сьогодні одним із найрезонансніших є ганебний випадок у Кагарлицькому відділі поліції. Окремими політиками та в медіа, на жаль, проводяться паралелі з подіями у Врадіївці у 2013 році. За характером подія майже ідентична. Проте принциповим є цілком відмінна реакція з боку Національної поліції. “Врадіївку” намагалися приховати. Ми не приховували нічого. Двох негідників негайно затримали, а до міста події було викликано слідчу групу ДБР. Ознакою здоров’я системи є реагування на такі випадки, вжиття заходів для покарання винних за повною мірою Закону”, – сказав Аваков.

Нагадаємо, що активісти вже довго намагаються усунути з посади очільника МВС, якого звинувачують у провалі реформи поліції та гальмуванні розслідувань нападів на активістів. Після зміни влади Аваков зберіг свою посаду та розповів, що не збирається йти у відставку. Причиною для відставки Авакова, за словами його заступника Антона Геращенка, не стане й інцидент у Кагарлику.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"