НОВИНИ

17.05.2024

16.05.2024

15.05.2024

14.05.2024

10.05.2024

09.05.2024

08.05.2024

РУБРИКАТОР

РФ через зв’язки у кримінальному світі намагається запустити бунти в українських тюрмах

23.02.2022

У вівторок, 22 лютого 2022 року, міністр юстиції Денис Малюська на своїй сторінці в Facebook опублікував відеозвернення “для клієнтів” пенітенціарної системи нашої держави, в якому із використанням колоквіалізмів та тюремного жаргону повідомив про буцімто намагання певних сил із Російської Федерації спричинити організацію акцій масової непокори в колоніях та СІЗО України.

“Вечір в хату людям, які заїхали та мотають строки в наших буцегарнях. Про прогон від злодіїв з “Раші” знаю, чув… Просять підняти шум і творити безлад в тюрмах, на волі… Знаю… Але ж.. в нашій хаті свої порядки і закони. Ми проти “бєспрєдєла”. Тому, люди: тихо, ша! Без кіпеша!”, – зауважив Малюська.

У поясненні до свого посту міністр повідомив, що українським можновладцям за оперативними каналами стало відомо про наміри північного сусіда “запустити кілька бунтів в українських тюрмах через зв’язки у злочинному світі”. За прогнозом Малюськи, найближчим часом варто очікувати на “сфальшовані відосики та проплачені протести біля в’язниць”.

Зауважимо, що напередодні оприлюднення інформації про появу “злодійської вказівки” до арештантів, 21 лютого 2022 року біля стін Одеського СІЗО відбулась акція протесту. Висвітлювачі її перебігу (серед яких телеграм-канали Черный квартал і Ху@#$ая Одесса) стверджували – організаторами зібрання буцімто виступали родичі ув’язнених, які домагалися припинення свавілля з боку адміністрації установи.

На додачу до цього були розповсюджені фрагменти відео, ймовірно, зафільмоване ув’язненими, що перебувають у камері без світла і в знак непокори ріжуть собі вени.

Наразі невідомо, чи пов’язаний “одеський інцидент” із інформаційною активністю міністра юстиції України, або ж є співпадінням. У той же час, співрозмовники Dетектив-Info надали в розпорядження редакції частину “злодійського прогону”, який нібито був перехоплений вітчизняними силовиками напередодні.

У тексті відповідного послання вказано: приводом до звернення з боку королів злочинного світу стали катування і свавілля представників правоохоронних органів та пенітенціарної служби по відношенню до арештантів та ув’язнених в Україні.

“Народ кому Вы не безразличны вышли на улицу чтобы поддержать, показать властям что Вы не одни в борьбе за правельное дело против беспредела. Арестанты, Мы вместе должны восстановить справедливость и остановить кровопролитие и карательную систему власти. Не бесдействуйте давайте Вместе поднимем шум, так сильно что бы Нас услышали”, – зазначається у “прогоні” (мова оригіналу та орфографія/пунктуація збережені – Ред.).

Вважається, що відповідне звернення на тлі загострення україно-російських відносин підтримало 14 представників найвищої касти з ієрархії злочинного світу.

Серед достойників, які фігурують у відповідному зверненні до в’язнів нашої держави, позначені Аріф Мехтієв (“Аріф Сумгаїтський”), Азіз Батукаєв (“Азіз”), Гія Цхададзе (“Гія Цхалтубський”), Карло Чхіквадзе (“Каха Чохатаурський”), Камчібек Кольбаєв (“Камчі”/”Коля Киргиз”), Хусейн Ахмадов (“Хусейн Сліпий”), Юнус Назаров (“Юнус Бакінський”), Джейхун Аскеров (“Джейхун Гянджинський”), Рафат Аміров (“Рафет Алі-Байрамлинський”), Рашад Ісмайлов (“Рашад Гянджинський”), Георгій Гогеліані (“Гія”), Вячеслав Шестаков (“Слива”), Георгій Діаквнішвілі (“Гія Длінний”) та Рубен Косян (“Рубен Іванівський”).

З якої підстави насправді вони (доволі зненацька) дійшли згоди щодо необхідності екстреного вирішення питання навколо ситуації в установах неволі України, та яким чином відповідний “прогон” буде сприйнято вітчизняними “злодіями в законі”, “смотрящими” та іншими прибічниками кримінального способу життя (тим паче, з урахуванням своєрідного попередження з боку міністра Дениса Малюськи) – наразі питання руба.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"