НОВИНИ

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

РУБРИКАТОР

Результати моніторингового візиту до Жидачівського відділення поліції Стрийського ВП ГУНП на Львівщині

19.04.2019

Регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Львівській області Тетяна Панасенко спільно з громадським монітором Юрієм Татомиром відвідали з моніторинговим візитом Жидачівське відділення поліції Стрийського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Члени моніторингової групи оглянули кабінети слідчих та оперативних працівників, чергову частину, кімнату прийому громадян, кімнати для затриманих, ознайомилися зі службовою документацією відділення поліції та порядком її ведення.

У будівлі органу поліції також розташовується ізолятор тимчасового тримання. Відповідно до документації, яка була надана керівництвом Жидачівського відділення поліції, функціонування ІТТ призупинено у зв`язку з необхідністю проведення ремонтних робіт. Однак жодні ремонтні роботи на час моніторингового візиту не проводилися. Під час огляду кімнат для затриманих та ІТТ слідів перебування та утримання в них людей не виявлено. Водночас установлено, що на вхідних дверях до кімнат для затриманих відсутня табличка з відповідною назвою, а в приміщення ІТТ є доступ працівників поліції, що не виключає можливості несанкціонованого поміщення та утримання в ньому осіб.

Кімната для проведення слідчих дій відсутня, а слідчі дії здійснюються співробітниками поліції у службових кабінетах. Відсутня у відділі поліції і кімната для конфіденційного побачення затриманого із захисником.

На момент візиту на дверях переважної більшості службових приміщень були відсутні таблички із зазначенням номерів кабінетів, посад та прізвищ працівників, які в них працюють.

У черговій частині, коридорах, службових кабінетах, ІТТ відеоспостереження відсутнє. Таким чином, у відділі поліції відсутній контроль за перебуванням громадян та запобіганням ймовірним фактам нелюдського чи жорстокого поводження стосовно затриманих осіб.

Відділ поліції не обладнаний пандусом, що позбавляє людей з інвалідністю можливості потрапити до будівлі поліції.

Під час візиту виявлені й інші порушення та недоліки, про що поінформовано керівництво відділу поліції з одночасним наданням рекомендацій для їх усунення.

За результатами моніторингового візиту будуть надіслані відповідні листи реагування до ГУНП у Львівській області.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"