НОВИНИ

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

РУБРИКАТОР

Результати моніторингового візиту до Старобільського слідчого ізолятора на Луганщині

12.04.2019

Представник Уповноваженого з дотримання прав жителів Донецької та Луганської областей Павло Лисянський та головний спеціаліст відділу регіонального представництва в Донецькій та Луганській областях Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини Ірина Нікульнікова здійснили моніторинговий до ДУ «Старобільський слідчий ізолятор» в Луганській області .

Учасники візиту ознайомилися з умовами тримання осіб, які знаходяться в установі. На день візиту в слідчому ізоляторі трималося 360 осіб.

Під час візиту монітори перевірили умови тримання та харчування осіб, які утримуються в СІЗО. Також моніторів цікавило, чи застосовується до них фізична сила, чи отримують вони погрози, чи мають вони можливість спілкуватись з рідними.

Для цього було проведено особистий прийом осіб, які утримуються в СІЗО. Опитані здебільшого скаржилися на порушення їхніх процесуальних прав. Інших скарг не надходило. Зокрема, не було скарг на несанкціоноване застосування адміністрацією установи фізичної сили, спеціальних чи інших засобів примусу.

Монітори відзначили, що в установі застаріла сантехніка, яка потребує оновлення. Не обладнано примусовою вентиляцією режимний корпус №1. У зв’язку з відсутністю фінансування призупинений ремонт у гуртожитку, в відділенні господарського обслуговування. В кабінеті лікарського прийому на першому поверсі медичної частини не встановлено комплексне обладнання телемедицини. Призупинений ремонт в лазне-пральному комбінаті установи, в сушарні та їдальні. В установі не функціонує спортивна кімната для неповнолітніх. Не завершено капітальний ремонт кімнат довгострокових побачень. Потребує збільшення накриття від опадів над прогулянковими двориками.

В даній установі наявні інформаційні стенди з інформацію про права засуджених, із зазначенням усіх необхідних адрес та телефонів.

За результатами моніторингового візиту буде складено звіт із наданням відповідних рекомендацій щодо усунення виявлених недоліків, який разом з листами реагування буде направлено до компетентних органів.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"