НОВИНИ

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

РУБРИКАТОР

Результати моніторингового візиту до Сєвєродонецького відділення поліції ГУНП в Луганській області

04.03.2019

Моніторинговою групою у складі регіонального представника Уповноваженого ВРУ з прав людини в Донецькій та Луганській областях Максима Якимця  та громадського монітора національного превентивного механізму Олександра Дубини проведено візит до Сєвєродонецького ВП ГУНП в Луганській області.

Монітори  пересвідчилися, що вхід до Сєвєродонецького відділення поліції облаштовано пандусом, що не створює перепон для використання права на звернення маломобільних груп населення.

Під час візиту було перевірено кабінети оперативного та слідчого відділів, а також громадську приймальню, яка тимчасово виконує функції кімнати, де проводяться слідчі дії та кімнату для конфіденційного побачення затриманого з захисником.

У приміщенні Сєвєродонецького відділення поліції перебувала стороння особа 1993 року народження, яка в розмові з учасниками моніторингової групи стверджувала, що знаходиться в поліції з 00.20. Згідно з записами в журналі реєстрації відвідувачів та запрошених є записи, які вказують, що дана особа 5 разів відвідувала Сєвєродонецьке відділення поліції з метою бесіди. Після завершення моніторингового візиту, ця особа, яка перебувала у відділу поліції близько 17 годин залишила приміщення Сєвєродонецького ВП з відміткою у журналі обліку доставлених, відвідувачів та запрошених «претензій не маю».

Також в слідчому відділі перебувала особа, яка була затримана за підозрою у вчинені злочину. За цим фактом були внесені дані до ЄРДР.

Перевірено службові журнали чергувань, обліку доставлених, відвідувачів та запрошених, інформування центрів з надання безоплатної правової допомоги затриманим та реєстрації надання медичної допомоги особам, які перебувають в органах поліції.

В приміщенні для очікування на першому поверсі встановлені загальні інформаційні стенди, зокрема щодо правової допомоги. Відповідні стенди є також на кожному поверсі установи.

З метою запобігання порушень прав осіб, які прибувають в установу, в будівлі встановлено 5 відеокамер спостереження, одна з яких фіксує переміщення осіб біля чергового поліції.

Докладний звіт з результатами перевірки та рекомендаціями буде спрямовано на адресу ГУНП в Луганській області

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"