НОВИНИ

01.05.2024

30.04.2024

29.04.2024

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

РУБРИКАТОР

Результати моніторингового візиту до Оріхівської виправної колонії на Запоріжжі

27.03.2019

Регіональним представником Уповноваженого з прав людини в Запорізькій області Оленою Дємєнєвою з регіональним координатором взаємодії з громадськістю Уповноваженого з прав людини у Запорізькій області Сергієм Бізденежним, громадськими моніторами Галиною Азаровою та Юрієм Пікою здійснено моніторинговий візит до ДУ «Оріхівська виправна колонія №88».

Учасники візиту ознайомилися з умовами знаходження в ній осіб, які відбувають покарання, мали змогу оцінити належність побутових умов перебування засуджених у камерах, лазні, кухні, лікарні, місць для прогулянок. Належна увага була приділена умовам праці у виробничій зоні, окремо здійснено конфіденційні поспілкувалися із засудженими, проведено ознайомлення з документацією установи.

Також, під час візиту учасником моніторингового візиту було знято пробу з приготовленої до обіду їжі для засуджених, якість якої була у належному стані. Перевірено умови приготування їжі та умови зберігання продуктів, де жодних порушень виявлено не було.

Під час візиту були виявлені зокрема такі недоліки: прогалини в оформленні актів виконаних робіт під час роботи засуджених за договорами підряду, відсутність посадових інструкцій у працівників (засуджених осіб), які працюють за строковими трудовими договорами.

Адміністрацією установи вживаються заходи щодо приведення умов тримання осіб у відповідність до встановлених вимог, під час візиту моніторами виявлено деякі порушення та недоліки у сфері поводження з в’язнями, які адміністрацією були одразу взяті до уваги та прийнято до виправлення у найближчий час.

За результатами моніторингового візиту буде складено звіт із наданням відповідних рекомендацій щодо усунення виявлених недоліків, який разом із листами реагування буде направлено до компетентних органів.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"