НОВИНИ

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

РУБРИКАТОР

Результати моніторингового візиту до Дрогобицького відділу поліції ГУНП на Львівщині

13.04.2019

В рамках реалізації національного превентивного механізму моніторинговою групою здійснено візит до Дрогобицького відділу поліції ГУНП у Львівській області.

Відділ поліції розміщений у трьох корпусах. В головному корпусі відділу поліції в рамках проекту «Підтримка реформи поліції в Україні» за фінансового сприяння ЄС у вестибюлі проведено ремонт: облаштовано чергову частину, службу діловодства, кімнату прийому громадян, місця для очікування громадян, куточок з дитячими меблями, платформу для осіб, які пересуваються на візку, санвузол,  обладнаний для потреб осіб з інвалідністю.

Однак під час візиту моніторинговою групою виявлено ряд порушень та недоліків.

Усі корпуси відділу поліції потребують капітального ремонту. Підвальне приміщення головного корпусу, де раніше розміщувалися камери для затриманих (арештованих),перебуває в аварійному та захаращеному стані.

У відділі поліції не повною мірою виконуються заходи, спрямовані на попередження неналежного поводження з затриманими.

Зокрема, система відеоспостереження встановлена лише на вході до головного корпусу будівлі відділу поліції та на першому поверсі.

У відділі поліції відсутня кімната для затриманих та кімната для проведення слідчих дій. Процесуальні дії із затриманими проводяться у службових кабінетах працівників, які не обладнані камерами відеоспостереження. На дверях службових кабінетів відсутні таблички із зазначенням посад, прізвищ співробітників. Лише на деяких кабінетах вказано номер кабінету. Відсутня кімната для конфіденційного побачення затриманого із захисником.

У відділі поліції лише одна аптечка, яка знаходиться в черговій частині головного корпусу, однак термін придатності всіх медикаментів сплив. Співробітники, відповідальні за надання домедичної допомоги громадянам, які перебувають у відділі поліції, не призначені наказом керівника. Жоден з співробітників відділу поліції не має сертифікату з надання домедичної допомоги.

У будівлі поліції недостатнє освітлення у більшості кабінетах слідчих, у деяких загальних коридорах воно взагалі відсутнє.

Під час візиту моніторинговою групою встановлено неналежне ведення облікових журналів. У Журнал обліку доставлених, відвідувачів та запрошених не вносилася інформація про осіб, які перебували у другому корпусі відділу поліції та в кабінетах слідчих у статусі свідків.

Некоректно ведуться записи в Книзі прийому та здачі чергування, оскільки вони не співпадають із записами в журналі обліку доставлених, відвідувачів та запрошених.

Також виявлено випадки інформування про затриманих осіб Центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги із затримкою понад дві години.

За результатами візиту будуть надіслані листи реагування до Головного управління національної поліції у Львівській області.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"