НОВИНИ

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

РУБРИКАТОР

Результати моніторингово візиту до Новоград-Волинського міськрайонного суду

07.12.2018

Про це засвідчили результати моніторингово візиту, який здійснили регіонального координатора взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Житомирській області Олена Коваленко та громадський монітор, фахівець Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області  Дар’я Гончарова.

Зокрема, у суді триває ремонт даху та добудова четвертого поверху. Після завершення робіт у суді з’являться додаткові приміщення для організації конфіденційного спілкування підсудних осіб з адвокатом, для ознайомлення з документами та додаткові судові приміщення. У кожному залі судових засідань для розгляду кримінальних справ існує «тривожна кнопка». Планується перебудувати кімнату архіву в третю кімнату для підсудних/засуджених осіб, що відповідатиме сучасним вимогам аби забезпечити роздільне тримання чоловіків, жінок та неповнолітніх.

Для людей з інвалідністю на першому поверсі, поруч з судовим залом,розташована туалетна кімната, обладнана спеціальними поручнями. У кожному залі для розгляду кримінальних справ існують скляні кабіни. Також у кожному із залів судових засідань наявні кварцові лампи та журнали кварцування. Однак, журнали кварцування заповнюються формально. Грати на вікнах встановлені з порушенням правил пожежної безпеки. Усі зали судових засідань для розгляду кримінальних справ потребують косметичного ремонту.

Кількість кімнат для підсудних (засуджених) не відповідає нормативам. Зі слів співробітників, під час ремонту планується переобладнати кількість таких кімнат у відповідність до існуючих норм.

Всі зазначені порушення, із наданням відповідних рекомендацій щодо їх усунення, будуть направлені до Державної судової адміністрації України в Житомирській області.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"