НОВИНИ

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

РУБРИКАТОР

Рецидивіст, який по телефону погрожував підірвати будівлі поліції і суду, пішов за грати на 4 роки

08.07.2022

Баришівський районний суд Київської області визнав чоловіка винним у неправдивому повідомленні про замінування, вчиненому повторно (вирок від 1 липня).

14 жовтня 2021 року в пообідній час час раніше судимий громадянин, розпиваючи спиртне в себе вдома, подзвонив на «102» і заявив про мінування будівлі відділення поліції №1 Броварського РУП ГУНП в Київській області та будівлі Баришівського районного суду.

20 жовтня 2021-го він напідпитку зробив аналогічний дзвінок, повідомляючи про підготовку вибуху в приміщенні поліції.

Обидва рази інформація не підтвердилася.

У суді чоловік пояснив, що робив це з мотивів особистої неприязні до правоохоронних органів, оскільки працівники поліції не вирішили його конфлікт із роботодавцем.

Роботодавець не виплачував зарплату, тому він звертався до поліції, щоб вони вплинули або надали консультацію. Однак, побачивши, що поліція безсила вирішив зробити такі телефонні дзвінки. Пояснював, що не хотів в прямому сенсі слова підірвати поліцію, а лише “підірвати” її авторитет.

Як свідок показання дала співмешканка обвинуваченого. Вона підтвердила, що чоловіку не віддавали зарплату і вона почала його “пиляти”, щоб він зателефонував до поліції. Свідок розповіла, що поліція обвинуваченого не стала слухати та не допомогли йому в тій ситуації, хоча він просив консультації. Потім працівники поліції приїхали та забрали чоловіка, неодноразово в будинку проводили обшуки.

У матеріалах справи був аудіозапис дзвінка на «102» від 14.10.2021. На запису чутно, як обвинувачений представився і сказав, що до нього приїздив наряд поліції та викрав документи дружини і його телефон Nокіа, кажучи, що завтра речі повернуть. Громадянин пояснює, що має гранату та рушницю і вміє воювати. Він погрожує, що коли через 3 хвилини не повернуть телефон, то він почне «взривати» райвідділок і суд.

У наступній розмові обвинувачений пообіцяв, що «взорве» половину міста в Баришівському районі. Детально повідомив, що підірве райвідділок. Сказав, що у нього є автомат та можливість це зробити. Зловмисник поставив ультиматум: якщо через півтори години йому не повернуть його телефон і телефон дружини, він підірве райвідділок поліції.

Суд вирішив, що вина чоловіка є доведеною і не побачив ніяких пом’якшуючих обставин. Старостою села він характеризується негативно, бо зловживає спиртними напоями і веде аморальний спосіб життя.

Раніше обвинувачений вже щонайменше тричі судимий. У 2019-му — умовно за незаконне заволодіння транспортним засобом. Він скоїв новий злочин у період випробувального строку.

За неправдиве повідомлення про замінування суд призначив 4 роки позбавлення волі, але, враховуючи невідбуте покарання за попереднім вироком, чоловік сидітиме загадом 4 роки і 3 місяці.

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"