НОВИНИ

02.05.2024

01.05.2024

30.04.2024

29.04.2024

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

РУБРИКАТОР

Рада схвалила зміни умов відпусток і грошового забезпечення поліцейських

24.08.2023

24 серпня Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект, за яким змінюються умови відпусток і грошового забезпечення військовослужбовців, поліцейських та рятувальників. Йдеться про законопроект 9638, авторами якого виступили народні депутати Давид Арахамія, Галина Третьякова, Руслан Стефанчук, Олександр Корнієнко та інші.Стосовно поліцейських

Законопроектом пропонується встановити, що розмір грошового забезпечення поліцейських визначається Кабміном.

«Поліцейські отримують грошове забезпечення, розмір якого визначається Кабінетом Міністрів України залежно від посади, спеціального звання, строку служби в поліції, інтенсивності та умов служби, кваліфікації, наявності наукового ступеня або вченого звання», – зазначено у законопроекті.

Поліцейським, які звільняються зі служби в поліції за власним бажанням, за віком, за станом здоров’я (через хворобу) або у зв’язку зі скороченням штатів чи проведенням організаційних заходів, у році звільнення, за їх бажанням, надається чергова відпустка з наступним звільненням, тривалість якої обчислюється пропорційно з розрахунку однієї дванадцятої частини відпустки за кожний повний місяць служби в році звільнення. Датою звільнення поліцейського в цьому разі є останній день відпустки.

При звільненні поліцейського зі служби в поліції проводиться відрахування з грошового забезпечення надмірно нарахованої частини чергової відпустки за час невідпрацьованої частини календарного року.

У разі загибелі (смерті) поліцейського таке відрахування не проводиться.

Поліцейським, які звільняються зі служби в поліції, виплачується грошова компенсація за всі невикористані під час проходження служби дні: щорічної основної та щорічної додаткової оплачуваної відпустки поліцейського; щорічної додаткової відпустки особам, які мають двох або більше дітей віком до 15 років або повнолітню дитину – особу з інвалідністю з дитинства підгрупи А І групи.

У разі смерті (загибелі) поліцейського грошова компенсація за всі невикористані ним дні відпусток, виплачується членам його сім´ї у порядку, встановленому Урядом, а в разі їх відсутності такі кошти входять до складу спадщини.

Також змінюється норма щодо відкликання поліцейського з чергової відпустки.

Так, встановлюється, що відкликання поліцейського із щорічної відпустки, як правило, забороняється. У разі крайньої необхідності відкликання поліцейського із щорічної відпустки здійснюється за письмовим наказом керівника, який уповноважений видавати такі накази. Наразі ця норма звучить так: «Відкликання поліцейського із чергової відпустки, як правило, забороняється. У разі крайньої необхідності відкликання із чергової відпустки може бути дозволено керівнику територіального органу поліції».

Поліцейським, захопленим у полон або заручниками, а також інтернованим у нейтральних державах або зниклим безвісті за особливих обставин, зберігаються виплати в розмірі посадового окладу за останнім місцем служби, окладу за спеціальним званням, надбавки за вислугу років, інших щомісячних додаткових видів грошового забезпечення постійного характеру та інших видів грошового забезпечення. Сім’ям таких поліцейських щомісячно виплачується грошове забезпечення, в тому числі додаткові та інші види грошового забезпечення, у порядку визначеному Міністром внутрішніх справ.

Наталя Мамченко

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"