НОВИНИ

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

11.04.2024

10.04.2024

09.04.2024

РУБРИКАТОР

Прокурори умисно не оскаржили дострокове звільнення нардепа, засудженого за вбивство

03.03.2021

Колишнього керівника прокуратури Київської області звинувачують в тому, що він приховував дії своїх підлеглих, які умисно вчасно не оскаржили ухвалу суду про умовно-дострокове звільнення засудженого за умисне вбивство екснардепа. Ймовірно, мова йде про Віктора Лозінського.

Джерело: повідомлення ОГПУ

Деталі: Зазначається, що до суду скеровано обвинувальний акт щодо колишнього керівника прокуратури Київщини. Його звинувачують в організації несанкціонованого втручання в роботу автоматизованої системи, службовому підробленні, приховуванні злочину, а також завідомо неправдивому повідомленні про вчинення кримінального правопорушення.

Так, колишній очільник прокуратури намагався приховати протиправні дії своїх підлеглих. Останні умисно вчасно не оскаржили ухвалу суду про умовно-дострокове звільнення колишнього народного депутата України, засудженого за умисне вбивство, від відбування покарання у зв’язку із станом здоров’я.

Ймовірно, мова йде про екснардепа від “Батьківщини” Віктора Лозінського, який вбив селянина під час полювання.

В Офісі генпрокурора повідомили, що підозрюваний організував складання та видачу неправдивої апеляційної скарги на цю ухвалу суду. Для реєстрації апеляційної скарги у нібито встановлений законом строк він також організував несанкціоноване внесення до автоматизованої системи обліку роботи органів прокуратури неправдивих відомостей.

Пізніше, щоб приховати правопорушення підлеглих, посадовець здійснив завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину, поєднане зі штучним створенням доказів обвинувачення.

Зокрема, начебто документально було створено видимість, що злочин скоїли не підлеглі прокурори, а працівники виправної колонії, які нібито незаконно випустили колишнього нардепа.

Передісторія:

-У 2007 році пан Лозінський, який був впливовим аграрним бізнесменом на Кіровоградщині, обрався депутатом парламенту від БЮТ.

-16 червня 2009 року в результаті зіткнення на території мисливських угідь з Лозінським, а також колишніми прокурором Голованівського району Кіровоградської області Євгеном Горбенком і начальником Голованівського райвідділу міліції Михайлом Ковальським був убитий Валерій Олійник.

-У 2016 році Лозінський вийшов із в’язниці за “законом Савченко”.

-У 2020 році звільнений нардеп переміг у виборах голови об’єднаної територіальної громади поруч з місцем убивства у Кіровоградській області.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"