НОВИНИ

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

11.04.2024

РУБРИКАТОР

Прокурора, який дебоширив у поліції і розбив нагрудну камеру поліцейського, подали на звільнення

29.06.2022

Прокурор Управління нагляду за дотриманням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю Генеральної прокуратури Дмитро Б. представлений до звільнення з органів прокуратури.

Як випливає з дисциплінарної справи Дмитра Б., 12 листопада 2021 року о 20:53 та 23:09 на спецлінію «102» надійшла інформація про конфлікт у магазині «Фора» у Шевченківському районі столиці між нетверезими чоловіком і жінкою з одного боку, та працівниками та відвідувачами магазину з іншого боку.

Конфлікт почався після того, як прокурору та його дружині запропонували одягнути маски в умовах дії коронавірусних обмежень, що викликало у них подальшу агресивну реакцію. При цьому працівникам «Фори» вдалося викликати поліцію на місце події лише з другої спроби.

Прибулі поліцейські, виявили на місці інциденту нетверезих чоловіка і жінку, при цьому чоловік відразу нецензурно образив поліцейських.

Порушник громадського порядку пред’явив поліцейським службове посвідчення працівника прокуратури на ім’я Дмитра Вікторовича Б., а нетверезою жінкою виявилася дружина прокурора.

У результаті і прокурор, і його дружина були доставлені до Шевченківського відділу столичної поліції, де на них було складено протоколи про адміністративне правопорушення за ст. 178 (розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п’яному вигляді) КпАП.

При цьому від підписання документа про адміністративне стягнення прокурор відмовився.

Згідно з рапортами поліцейських, прокурор всіляко перешкоджав їхній роботі та заважав складати протоколи, зокрема матерів їх, погрожував притягнути до відповідальності і навіть імітував різке погіршення стану здоров’я. Однак медики, які прибули на виклик поліції, констатували у Дмитра Б. лише гостру алкогольну інтоксикацію.

Крім того, з одного з поліцейських Дмитро Б. зірвав нагрудну камеру, а потім розбив її, а у подальшому кинув у поліцейського лист оргскла, що лежав на одному зі столів у відділі поліції. У такій ситуації поліцейським довелося застосувати до Дмитра Б. “заходи фізичного впливу”.

Щодо продемонстрованого Дмитром Б. посвідчення, то воно виявилося недійсним — з якихось причин він його не здав у кадровий підрозділ прокуратури, після того, як його звільнили за підсумками атестації прокурорів у 2019 році.

Тоді атестація прокурорів виявилася невдалою для Дмитра Б., проте згодом він виграв судовий процес і у серпні 2021 року був відновлений на колишній «доатестаційній» посаді.

На засідання дисциплінарного органу прокуратури Дмитро Б. не з’явився, причини неявки не повідомив. Також раніше він відмовився брати участь і у службовому розслідуванні, яке проводилося щодо нього Генеральною інспекцією Офісу Генпрокурора.

У підсумку, 22 червня 2022 року прокурор був поданий до звільнення з органів прокуратури у зв’язку зі скоєнням дисциплінарного проступку і за те, що публічно поводився «некоректно, аморально, непристойно», чим вчинив дії, які дискредитують звання прокурора.

Рішення щодо Дмитра Б. найближчим часом має ухвалити Генеральний прокурор.

В’ячеслав Хріпун

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"