НОВИНИ

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

11.04.2024

10.04.2024

09.04.2024

08.04.2024

05.04.2024

РУБРИКАТОР

Прокурора, якого підозрювали у “зливі” інформації у ЗМІ, не покарали за недоведеністю вини

26.10.2022

Прокурора відділу процесуального керівництва за діяльністю ДБР Офісу генпрокурора Миколу Середу, котрий передав журналістам службову інформацію щодо кримінальної справи, визнали невинним у проступку. Про це стало відомо з рішення КДКП.

21 року в інтернет-виданні «Цензор.нет» опубліковано матеріал щодо підозри екс-заступнику міністра оборони Ігорю  Халімону у перешкоджанні ним діяльності ЗСУ. До цієї публікації додано довідку підготовлену до оперативної наради у кримінальному провадженні від 3 вересня 2020 року, в котрій викладено службову інформацію.

Вказану довідку було підготовлено до наради у першого заступника генерального прокурора на якій планувалось обговорення стану досудового розслідування у цьому кримінальному провадженні. Після її підготовки, довідку з допомогою мессенджера WhatsApp було надіслано прокурору  Миколі Середі.

У матеріалах дисциплінарного провадження наведено скріншоти переписки прокурора з його начальником:

«Шеф я оголошую підозру, ми зараз у нього в кабінеті», «Вибачте((((», «Хто з тобою там?», «Вручили», «Чого довідка у кп викладена на цензорі?», «Дуже непрофесійно(((», «Мали переробити)) суки)))», «Зараз видалять, ідіоти».

Під час здійснення перевірки доводів дисциплінарної скарги Микола Середа зазначив, що про публікацію дізнався з повідомлення свого начальника, при цьому у нього не було жодних контактів з представниками видання, чого і не було встановлено під час службового розслідування.

Також він зазначив, що інформація про вручення підозри у межах вказаного провадження опублікована на офіційному вебсайті ДБР до її публікації на вебсайті, тому вважає, що ця інформація не становила таємниці охоронюваної законом. За результатами розгляду відповідний орган, що здійснює дисциплінарне провадження закрив справу у зв’язку з недоведеністю дисциплінарного проступку прокурора, зокрема його причетності до розголошення службової інформації.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"