НОВИНИ

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

РУБРИКАТОР

Прокурор Офісу генпрокурора Божко просить Венедіктову оголосити підозру Портнову через погрози

31.03.2020

Прокурор Офісу Генпрокурора Олександр Божко, який неодноразово отримував брутальні повідомлення з погрозами від заступника голови Адміністрації Президента часів Віктора Януковича — Андрія Портнова, подав клопотання Ірині Венедіктовій, у якій попросив оголосити про підозру експосадовцю.

Документ є у розпорядженні “Слідства.Інфо”.

Прокурор зазначив, що наразі є “достатні докази” для оголошення підозри Андрію Портнову, оскільки сам він неодноразово підтверджував у своєму Telegram-каналі, що відправляв погрози працівникам прокуратури. Відтак, у своєму клопотанні Божко попросив нещодавно призначену генпрокурорку розглянути його звернення та вжити заходів.

“Необхідно зазначити, що необґрунтовано тривале непритягнення Портнова А. В. до кримінальної відповідальності за вчинення вищезазначених незаконних впливу та погроз прокурору фактично нівелює поняття правової держави та створює у суспільстві уяву вседозволеності та безкарності”, — написав Божко.

Прокурор також зазначив, що, відповідно до українського законодавства, лише генеральний прокурор може оголосити про підозру адвокатові.

У своєму клопотанні Божко звертається як потерпілий, адже вже майже рік триває розслідування за фактом погроз від Портнова. Наразі розслідування веде Служба безпеки України.

“Слідство.Інфо” раніше розповідало, що троє працівників Генеральної прокуратури неодноразово отримували повідомлення із брутальними образами і погрозами з номера Андрія Портнова

Зокрема, кілька разів такі повідомлення надходили прокурору (нині Офіс генерального прокурора — РЕД.) Олександрові Божку, який керував кримінальним провадженням, де фігурував експосадовець. Наприкінці листопада минулого року Божко поскаржився на дії Андрія Портнова у Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію адвокатури Київської області, після чого вкотре отримав повідомлення з погрозами від ексчиновника.

Востаннє це сталося 27 березня. Андрій Портнов надіслав повідомлення, де  “порадив” прокурору “збиратися у в’язницю”.

Зазначимо, що Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури відмовилася покарати Портнова за погрози прокурору.Окрім Божка, схожі погрози були адресовані й у бік колишнього співробітника слідчого Управління спеціальних розслідувань ГПУ та його екскерівника Сергія Горбатюка. Саме ця структура розслідувала події Революції Гідності та діяльність колишніх соратників Віктора Януковича.

Андрій Портнов повернувся в Україну навесні цього року. Після свого повернення ексчиновник відразу розпочав “юридичну війну” з попереднім президентом Петром Порошенком, відправивши з десяток позовних заяв на нього до Державного бюро розслідування. Також у серпні Портнов виграв позов проти України про відшкодування майже 7 мільйонів гривень компенсації — за завдану шкоду його репутації.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"