НОВИНИ

17.05.2024

16.05.2024

15.05.2024

14.05.2024

10.05.2024

09.05.2024

08.05.2024

РУБРИКАТОР

Прокурор Київської області Дмитро Чібісов зірвав засідання Кваліфкомісії прокурорів

21.12.2017

Прокурор Київської області Дмитро Чібісов зірвав засідання Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів, яка розглядала відкрите дисциплінарне провадження стосовно нього. Тепер йому «світить» ще одна скарга про вчинення ним дисциплінарного проступку.

Сьогодні Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів розглядала дисциплінарне провадження, відкрите стосовно прокурора Київської області Дмитра Чібісова, на якого до КДКП надійшло близько 10 скарг. Під час розгляду питання Дмитро Чібісов вирішив вручити підозру Ірпінському міському голові Володимиру Карплюку. Засідання Кваліфкомісії було зірване.

«Скарги на прокурора Чібісова були розглянуті членом Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії. Ним зроблено висновок про наявність дисциплінарного проступку в діях прокурора Чібісова. Сьогодні ми мали намір заслухати всі сторони, вийти на обговорення і прийняти рішення. Але пан Чібісов у ході розгляду дисциплінарної скарги щодо нього вирішив вручати підозри особам, які на нього скаржилися. Тому, щоб не продовжувати дії, які можуть дискредитувати Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію, було ухвалене рішення перенести розгляд цього питання», – зазначив журналістам заступник голови КДКП Віктор Шемчук.

Дії прокурора Чібісова члени КДКП назвали «цирком» і відтермінували розгляд цієї справи на невизначений термін.

«Мені не приємно, що прокурор дозволяє собі використовувати орган, який розглядається європейською спільнотою як суд,  для вручення повісток, підозр та всього іншого. Я думаю, що було б більш доцільно з боку прокурора Київської області зробити це, наприклад, по закінченню або до початку засідання, яка розглядає питання щодо його відповідальності», – наголосив Шемчук.

Варто зауважити, що на прокурора Дмитра Чібісова до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії надійшла найбільша кількість обгрунтованих та прийнятих до розгляду скарг, за якими КДКП відкрила дисциплінарні провадження. У Кваліфкомісії заявляють, що список скарг проти Чібісова може поповнитися.

«Такі дії не красять його як прокурора, і якщо хтось із членів Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії внесе дисциплінарну скаргу, а ми теж маємо на це право, і буде порушено дисциплінарне провадження з цього приводу – я цьому не здивуюся», – підкреслив заступник голови КДКП Віктор Шемчук.

«Київський обласний прокурор Дмитро Чібісов під час засідання Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів намагався дискредитувати цей високоповажний орган, перетворивши засідання на фарс. Замість надання пояснень щодо фактів, у яких його обвинувачують, Дмитро Чібісов намагався вручити підозру автору скарг на самого Чібісова. Такі дії серйозно суперечать принципам прокурорської етики та не мають нічого спільного із законністю. Адже така поведінка правоохоронця, щодо якого Кваліфкомісія розглядала скарги, є засобом безпосереднього тиску на скаржників, з метою їх залякування», – прокоментував те, що сталося, присутній на засіданні правозахисник Руслан Савенко.

Сьогодні відбулося вже друге засідання КДКП стосовно розгляду справи Дмитра Чібісова. На перше засідання, яке було призначене на 6 грудня, прокурор не з’явився, хоча був повідомлений про це завчасно.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"