НОВИНИ

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

11.04.2024

РУБРИКАТОР

Прокурор Кулик задекларував ще одну дитину від жінки, з якою “не має” сімейних відносин

23.05.2018

Екс-прокурор АТО і діючий співробітник Генпрокуратури Костянтин Кулик, якого судять за незаконне збагачення, задекларував, що сусідка Ірина Німець народила йому третю дитину.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на декларацію за 2017 рік, яку Кулик здав до Нацагентства з питань запобігання корупції у березні цього року.

Співробітник ГПУ задекларував чотирьох дітей. Матір’ю трьох із них є Ірина Німець, яка в декларації як член сім’ї не зазначена.

У 2016-му Костянтин Кулик програв суд Ірині Німець щодо встановлення факту спільного проживання однією сім’єю. У суді він доводив, що має право на половину квартири Німець, придбаної у 2015 році, оскільки у 2012-2014 рр. вони проживали однією сім’єю в квартирі, записаній на його матір.

Ірина Німець стверджувала, що з Куликом у неї ніколи сім’ї не було, також не було ніякої домовленості щодо придбання нерухомості і вона куплена за особисті кошти. Жінка запевняла, що разом вони ніколи не мешкали, а квартиру для проживання своїх онуків надала мати Кулика, а сам він мешкав у своїй квартирі поруч. Від відносин, а не спільного проживання, у них народилося двоє дітей, яких Кулик утримував, Під час нібито проживання Кулика з нею, у нього народилась ще одна дитина від іншої жінки. Німець вважає, що факт народження дітей не дає підстав вважати, що вони з Куликом мали сім’ю, вели спільне господарство, проживали разом, мали єдиний сімейний бюджет, оскільки крім дітей, у них немає нічого спільного.

Мати Кулика сказала в суді, що визнає дітей своїми онуками і що сама запропонувала Німець жити в її квартирі, а син її проживає у сусідній. Батьки Німець заявили, що ніколи не бачили Кулика в квартирі разом зі своєю дочкою. З їх слів, він заходить, щоб поспілкуватись з дітьми, а також матеріально допомагає, хоча грошей він дає недостатньо.

Суд погодився із доводами Німець і 27 жовтня 2016 року визнав, що в Кулика не було з нею сімейних відносин і спільного майна. Рішення ухвалила суддя Печерського суду Наталія Васильєва.

Ймовірно, на це рішення буде посилатися захист Кулика при розгляді справи про незаконне збагачення.

Водночас, як видно зі сторінки в Instagram, 26 вересня 2017 Ірина Німець народила Кулику ще одну дитину – дочку Ніну.

Нагадаємо, що НАБУ розпочало розслідування за фактом незаконного збагачення Військового прокурора сил АТО 25 грудня 2015 року на підставі звернення народного депутата Віталія Купрія.

Костянтину Кулику інкримінується набуття нерухомого майна, законність якого не підтверджена доказами, на суму 2,86 млн грн. Журналісти з’ясували, що на матір прокурора і матір його дітей Ірину Німець оформлено низку об’єктів нерухомості в центрі Києва.

Раніше Ірина Німець працювала офіціанткою в Чайна Таун, а сьогодні їй належить ательє «ByNemez» на Печерську. У 2015 році вона купила квартиру за 2,7 млн грн в Печерському районі Києва, право на яку в суді заявив Кулик, а також джип Land Cruiser 200 вартістю близько 2 млн грн. Також, за даними з публікацій у ЗМІ, Німець відома як власниця квартири на 52 кв.м. на вул. Саперно-Слобідській в Києві, тераси і двох машиномісць в ЖК «Дипломат-Хол», де мають кварири Кулик і його мати.

Сам Кулик у 2014 році, у розпал АТО, отримав у подарунок квартиру на 249 кв.м. в елітному комплексі «Дипломат-Холл» начебто від своєї матері. Попереднім власником цієї квартири був Гіві Макшеєв. У ЗМІ Макшеєва згадували як помічника екс-директора «Укрзалізниці» Остапюка. До призначення прокурором АТО Кулик працював у транспортній прокуратурі.

Також фірма «БЦ «Аюдар» матері Кулика у 2014 році брала участь у тендері на постачання залізниці анатрацитового вугілля, що добувається на окупованих територіях Донбасу, на суму понад 100 млн грн. Також пов’язана з матір’ю Кулика фірма вигравала тендер залізниці на поставку протигазів.

Після передачі справи проти Кулика до суду, у квітні 2017, генпрокурор Юрій Луценко перевів його на посаду заступника начальника Департаменту міжнародно-правового співробітництва ГПУ.28 червня 2017 до Дня Конституції Кулик отримав від президента Петра Порошенка орден «За заслуги» третього ступеню за «значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм». У прокуратурі пояснили, що нагородили Кулика за його роль в конфіскації 1,5 млрд доларів злочинної організації Януковича.

Справа Кулика слухається у Голосіївському суді Києва. Від початку 2018 року суд не присвятив жодного засідання розгляду по суті, оскільки розглядав заяви захисту про відвід суддям і відвід прокурору. 22 травня розгляд знову не відбувся, оскільки не з’явився Кулик. За словами адвокатів, він лікується десь за кордоном. Судові засідання у справі Кулика призначаються в середньому раз у два місяці. Дата наступного засідання ще не визначена.

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"