НОВИНИ

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

РУБРИКАТОР

Прокуратура попередила захоплення майна Устинівського виправного центру №37

03.10.2017

Створення умов для виправлення і ресоціалізації засуджених, закріплення прагнення до заняття суспільно корисною працею є метою діяльності виправних центрів. Задля реалізації вказаних завдань у користуванні установ виконання покарань перебуває відповідна матеріальна база (земельні ділянки, виробничі цехи, ферми і т.д.).

Водночас, прокуратурою Кіровоградської області викрито факт умисного злочинного знищення матеріальної бази Устинівського виправного центру №37 з боку службових осіб державного підприємства «Сільськогосподарське підприємство Державної кримінально-виконавчої служби України №37» та приватного підприємця.

Вказані особи незаконно зібрали та привласнили частину урожаю виправного центру, а також знищили поголів’я великої рогатої худоби, овець, коней та свиней. Злочинними діями державі завдано мільйонних збитків.

Кримінальне провадження розпочато Олександрійською місцевою прокуратурою за ч. 5 ст. 191 КК України. В рамках досудового розслідування фігуранти справи затримані, їм повідомлено про підозру, одному з них вже обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливою заставою 2 млн грн.

Крім того, вжито заходів до збереження майна установи. Так, за клопотанням прокуратури на все майно виправного центру судом накладено арешт.

Наразі слідство триває.

Органи прокуратури Кіровоградщини й надалі вживатимуть дієвих заходів до збереження матеріальної бази місць несвободи. Адже описані вище злочинні дії зводять нанівець виховну профілактичну роботу з засудженими та ставлять під загрозу сам факт існування виправних центрів в системі виконання покарань.

Довідково: стаття 191 КК України – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою, – караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"