НОВИНИ

17.05.2024

16.05.2024

15.05.2024

14.05.2024

10.05.2024

09.05.2024

08.05.2024

РУБРИКАТОР

Продався окупантам за 45 тисяч російських рублів — судитимуть вже колишнього поліцейського

02.08.2023

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо експоліцейського за фактом держзради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).Досудовим розслідуванням встановлено, що торік наприкінці травня в окупованому смт Шевченкове Куп‘янського району обвинувачений, обіймаючи на той момент посаду дільничного офіцера поліції сектору дільничних офіцерів поліції відділу превенції ХРУП №2 ГУНП в області, перейшов на бік ворога.

Спочатку він проводив патрулювання, незаконно затримував місцевих жителів, здійснював прийом заяв та повідомлень про злочини і події, розглядав та документально оформлював їх відповідно до законодавства рф.

У липні минулого року зрадник вже офіційно «працевлаштувався» до «Управления внутренних дел Временной гражданской администрации Харьковской области». Там чоловік обійняв посаду «и. о. участкового инспектора полиции отдела участковых инспекторов полиции».

Обвинувачений незаконно вилучав у місцевих мешканців зброю та передавав її російським військовим.

Згодом зрадник став «оперуполномоченным группы уголовного розыска Пункта полиции № 2 (дислокация пгт Шевченково)».

За присягу на вірність рф український правоохоронець щомісячно отримував заробітну плату в 45 тисяч російських рублів.

Перед деокупацією Харківщини зрадник разом з окупантами втік на територію держави-агресора. Нині він перебуває у розшуку. Чоловіка судитимуть заочно в Орджонікідзевському районному суді м. Харкова.

Досудове розслідування проводили слідчі другого СВ ТУ ДБР, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід — другий оперативний відділ ТУ ДБР у м. Полтаві, Харківське управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"