НОВИНИ

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

РУБРИКАТОР

Правила поведінки працівників апарату суду оновлено

19.10.2020

Працівників апарату суду зобов’яжуть дотримуватися політичної нейтральності, уникати критики професійних дій суддів, працівників апарату суду, а також публічних оцінкок негативного характеру щодо діяльності органів державної влади, включаючи суд.

Такі пункти містяться в оновлених Правилах поведінки працівника суду, проект змін яких розроблений робочою групою Ради суддів України, повідомляє «Закон і Бізнес».

В Правилах зазначається, що вони є доповненням до трудових договорів (контрактів), посадових інструкцій, інших актів, які регулюють питання  організації роботи суду та його апарату.

Зокрема, згідно оновлених правил працівник не повинен:

— робити публічні заяви по суті справ, які перебувають у провадженні суду, коментувати судові рішення, якщо це не входить до посадових обов’язків та не здійснюється на виконання доручення керівництва у встановленому порядку, ставити під сумнів судові рішення;

—-критикувати професійні дії суддів і працівників апарату суду, а також допускати публічні висловлювання, оцінки негативного характеру щодо діяльності органів державної влади, їх керівників, включаючи суд.

Зазначається, що ці обмеження діють поза

межами робочого часу та після припинення роботи в апараті суду.

Також, зокрема, працівників апарату суду зобов’яжуть:

— уникати поширення чуток чи обговорення особистого або сімейного життя своїх колег, критикувати поведінку (вчинки) колег, членів їх сімей та інших близьких осіб;

— не вживати невластивої діловому стилю лексики;

— дотримуватися ділового стилю в одязі, носити на видному місці бейдж із зазначенням прізвища, імені, по батькові та посади.

В РСУ зазначили, що Правила розроблено відповідно до Конституції України, законів України «Про судоустрій і статус суддів», «Про державну службу», «Про запобігання корупції», Положення про помічника судді, інших законодавчих та нормативно-правових актів. Їх вже надіслано до Державної судової адміністрації України та в органи суддівського врядування.

Затвердження Правил планується на найближчому засіданні РСУ.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"