НОВИНИ

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

РУБРИКАТОР

Правозахисники повідомили про результати відвідування Ладижинської виправної колонії

15.03.2017

З метою вивчення стану дотримання прав осіб, які тримаються в установі, та оцінки виконання рекомендацій, наданих за результатами попереднього візиту у 2013 році, регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого у Вінницькій області спільно з громадськими моніторами здійснили повторний моніторинговий візит до Ладижинської виправної колонії (№ 39) на Вінниччині.

Учасники моніторингової групи відзначили, що керівництвом вказаної колонії було докладено певних зусиль на виконання наданих раніше рекомендацій. На день візиту санітарно-технічний стан більшості відвіданих приміщень був задовільний, кімнати для вживання їжі та постільна білизна в’язнів перебували у чистоті, а у кімнатах тривалих побачень проведено ремонтні роботи та оновлено інвентар.

Водночас кількість обладнаних спальних місць не забезпечувала дотримання в установі встановленої законодавством  норми житлової площі (4 м2), хоча ліжка розміщені на відстані одне від одного, що не порушує право особи на приватність.

Медичною частиною виправної колонії надаються медичні послуги відповідно до ліцензії на медичну практику. Є сертифікований лікар, який проводить перед- та післятестове консультування та тестування на ВІЛ-інфекцію.

Робота психолога залишається неорганізованою. Не зважаючи на систематичне ведення ним щоденників засуджених осіб, пояснити суть та зміст прописаних вправ психолог не зміг.

Обурення у моніторів викликала відсутність риби на вечерю, при тому, що вона була заявлена в меню та була у наявності в їдальні установи. Зі слів в’язнів, їм видавали лише тушковану капусту, хліб та чай.

При відвіданні дільниці з виготовлення столярних виробів працівники установи не продемонстрували на вимогу моніторингової групи засоби індивідуального захисту для працюючих осіб.

В установі відсутня наочна інформація для в’язнів про їхні права та обов’язки, організації, до яких вони можуть звернутися з метою правового захисту, а також номери телефонів «гарячих ліній».

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"