НОВИНИ

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

РУБРИКАТОР

Правоохоронці проігнорували запрошення адвокатів на прес-конференцію

10.06.2017

Адвокати вкотре наголосили на безкарності порушників своїх професійних прав, а також визнали, що самі роблять помилки, які призводять до конфліктів з правоохоронцями. Однак обговорювати це не виявив бажання жоден представник силових структур.

Такого висновку дійшли під час прес-конференції «Порушення прав адвокатів: випадковість чи рецидив?», організованої Асоціацією адвокатів України, передає кореспондент видання «Закон і Бізнес».

Віце-президент ААУ Зоя Ярош, відкриваючи захід зазначила, що учасниками прес-конференції на жаль є тільки адвокати. Хоч вони запрошували представників різних організацій долучитись до дискусії та відповісти на питання захисників. Але, наприклад представниця СБУ, прийшовши на захід та дізнавшись, яка тема буде обговорюватись, відразу покинула приміщення.

«Тому поспілкуватись та задати запитання на болючі теми, представникам правоохоронних органів не має можливості», — констатувала віце-президент ААУ.

Захисники  зібралися обговорити останній випадок порушення прав адвокатів у Дніпрі під час проведення обшуку.

Як говориться у відкритій заяві ААУ, співробітники ГПУ та СБУ застосували фізичне насильство та психологічний тиск відносно  адвокатів під час проведення слідчої дії. Члени комітету захисту професійних прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності Ради адвокатів

Дніпропетровської області, які прибули на обшук, подали відповідну заяву про здійснення правоохоронцями злочину. Але у відповідь отримали відкрите кримінальне провадження за статтею 342 КК (Опір представникові влади).

У свою чергу голова Київського обласного відділення ААУ Віталій Наум зауважив, що ці правоохоронці вже  фігурували у попередніх конфліктних ситуаціях із захисниками.

«Тобто, порушуючи права адвокатів, вони розуміли що їм все зійде  з рук, і тому дана тенденція продовжується, бо ніякого покарання ніхто не поніс», — зауважив він та додав, що дії правоохоронців не залишаться поза увагою і винні особи обов’язково будуть притягнуті до відповідальності.

В. Наум акцентував увагу на тому, що часто захисники і самі роблять помилки та замовчують певні конфліктні ситуації, не доносячи їх широкому загалу.

«Це є грубою помилкою. Нам необхідно об`єднатися, говорити про свої проблеми та спільно їх вирішувати. Якщо адвокат не може захистити себе, то його професійність під сумнівом», — підсумував адвокат.

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"