НОВИНИ

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

11.04.2024

10.04.2024

09.04.2024

РУБРИКАТОР

Повідомлено про підозру у державній зраді експравоохоронцям Мелітополя, Маріуполя та Луганської області

10.12.2022

ДБР повідомило про підозру колишньому правоохоронцю, який втік з Мелітополя до Криму ще у 2014 році та повернувся туди після захоплення міста окупантами.

Колишній начальник МРЕВ ДАІ у Мелітополі, а згодом й ексначальник УДАІ Донецької та Дніпропетровської областей ,звільнився з органів внутрішніх справ у 2014 році та переїхав до окупованого Криму. У 2022 році після повномасштабної російської агресії та тимчасового захоплення частини Запорізької області він повернувся до Мелітополя та був призначений окупантами «начальником МРЄО ГИБДД в Запорожской области».За сприяння Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України колишньому правоохоронцю повідомило про підозру у добровільному зайнятті громадянином України посади в незаконних судових або правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років позбавлення волі. Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

*************

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури двом працівникам поліції повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, у кінці березня 2022 року оперуповноважений сектору кримінальної поліції Старобільського РУП ГУНП в Луганській області погодився служити в окупаційному правоохоронному органі – так званому «Біловодському РВВС МВС ЛНР» на тимчасово окупованій території.

Інший підозрюваний – курсант ЛДУВС ім. Е.О. Дідоренка, навесні 2022 року почав співпрацювати з окупаційною владою. У подальшому він прийняв присягу та наразі «служить» у так званому «Новопсковському РВВС МВС ЛНР» на посаді «слідчого». Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюється слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську, за оперативного супроводу Луганського управління ДВБ Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

************

Поліцейському з Маріуполя заочно висунули підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК). Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

За даними слідства, підозрюваний працював інспектором Маріупольського міжрайонного відділу поліції охорони в Донецькій області. Після початку повномасштабного вторгнення він не прибув до місця збору особового складу та залишився на тимчасово окупованих територіях. Надалі він добровільно вступив до псевдоправоохоронного органу – «Мариупольского городского отдела государственной службы вневедомственной охраны УГСВО МВД ДНР».Підозрюваний активно підтримує збройну агресію рф проти України та бере участь у пропагандистських роликах, які поширюються через інформаційні канали так званого «МВД ДНР».

Джерело

Джерело 2

Джерело 3

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"