НОВИНИ

03.05.2024

02.05.2024

01.05.2024

30.04.2024

29.04.2024

26.04.2024

25.04.2024

РУБРИКАТОР

Повідомлено про підозру судді з Черкащини, яка виправдовувала агресію рф проти України (відео)

05.07.2023

Працівники Офісу Генерального прокурора та ДБР за оперативного супроводу СБУ повідомили про підозру керівниці суду одного із районів Черкаської області, яка виправдовувала збройну агресію російської федерації проти України.

Встановлено, що після повномасштабного збройного вторгнення росії суддя під час особистих бесід з колегами та друзями неодноразово виправдовувала окупацію частини території України.

Вона називала захоплені території України «освобожденными», а окупантів називала «нашими» та визнавала АР Крим частиною росії. Посадовиця неодноразово відвідувала тимчасово окупований Крим, зокрема, навіть зустрічала на півострові новий 2023 рік.

Обговорюючи російські ракетні удари по українських населених пунктах, суддя трактувала влучання російських ракет у цивільні будинки як економію рф дорогих високоточних ракет, через що вони попадають по мирному населенню, і наголошувала, що, зокрема, Маріуполь обстрілювали українські військові, а не російські.

Вона стверджувала, що українські снайпери стріляли у людей, а українська армія використовувала населення як «живий щит», не випускаючи їх з міста, виганяла з власних квартир, кидала гранати в підвали через те, що люди розмовляли російською мовою.

Посадовиця заперечувала викрадення й вивезення дітей з тимчасово окупованих територій України тощо.

Згодом фігурантка планувала подати у відставку, переїхати до Криму, але при цьому одержувати довічну пенсію судді з українського бюджету.

Однак співробітники Служби безпеки спільно з ДБР зірвали її плани – задокументували злочинні дії і наразі проводять розслідування, щоб притягнути зловмисницю до відповідальності.

Під час обшуків у фігурантки виявлено та вилучено іноземну валюту, в тому числі російські рублі, мобільні телефони та комп’ютерну техніку.

Їй загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Суддя підозрюється у виправдуванні збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, визнанні правомірною окупації частини території України, вчиненого службовою особою (ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

За інформацією видання “18000”, йдеться про Світлану Федорець.СБУ опублікувало запис розмов Федорець. Кілька ключових фраз звідти:

«Гінуть мірниє люді – ето сопутствуєщєє».

 «Ім нєчєво дєлать, біть по жилим кварталам?»

 «Нє целілісь ані в дом в Днєпрє»

 «Нах*й ім ваши дєті? Бабло на ніх тратіть».

До переїзду на Черкащину вона працювала суддею Якимівського районного суду у Запорізькій області. У 2017 році несвоєчасно подала декларацію.

За повідомленням ЗМІ, у 2015 вона була серед суддів, які відмовилися судити чоловіка своєї колеги за хабарництво. Тоді Федорець, як і ще двоє суддів заявила про самовідвід.

Тоді йшлося про начальника сектору дільничних інспекторів міліції Якимівського райвідділку міліції. Його затримали при отриманні хабара у розмірі 7 тис. грн. і 100 доларів від одного з мешканців Якимівки, у котрого на придомовій ділянці росла конопля. Джерело

Джерело 2

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"