НОВИНИ

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

РУБРИКАТОР

Повідомлено про підозру колишньому міліціонеру і тюремнику, які катували українців на ТОТ

14.03.2024

Служба безпеки встановила особи ще двох учасників окупаційних органів РФ, які вчиняли воєнні злочини проти цивільного населення на тимчасово захопленій частині території Луганщини.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Як зазначається, зловмисники викрадали людей до російських катівень та особисто піддавали їх жорстоким тортурам, щоб схилити до співпраці з рашистами.

Одним із фігурантів є колишній співробітник місцевого підрозділу розформованої міліції, який у 2015 році вступив до окупаційного “мдб лнр”.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ та захоплення Сватового він брав участь у репресіях проти українських патріотів, які чинили спротив загарбникам у місті.За даними СБУ, діючи у складі озброєних груп рашистів, фігурант разом із спільниками викрадав людей прямо посеред вулиці та відвозив їх “на підвал”.

Серед потерпілих були колишній мер міста, депутат райради та декілька працівників місцевих держустанов.

Також зазначається, що у застінках зловмисник бив ув’язнених прикладом автомата, поливав їх окропом та застосовував електричний струм.

“Ще один фігурант – колишній посадовець місцевої пенітенціарної установи. У 2014 році він добровільно приєднався до “управління виконання покарань” терористичної організації “лнр”.

Ще до початку повномасштабного вторгнення Росії він став “заступником начальника Суходільської виправної колонії рф”.

Після 24 лютого 2022 року окупанти створили на базі псевдоустанови російську катівню, куди звозили українських військовополонених”, – додають у СБУ.

Там їх жорстоко били гумовими кийками, а також днями тримали без їжі та води у переповнених камерах.

Крім того, зловмисник особисто катував ув’язнених електричним струмом у власному кабінеті.

Наразі слідчі Служби безпеки заочно повідомили обом фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Тривають комплексні заходи, щоб знайти і покарати рашистів, де б вони не переховувались.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"