НОВИНИ

03.05.2024

02.05.2024

01.05.2024

30.04.2024

29.04.2024

26.04.2024

25.04.2024

РУБРИКАТОР

Постраждалий від “беркутівців” готує заяву щодо “нацистських висловлювань” їх адвоката

13.05.2019

Потерпілий у справі побиття активістів Революції Гідності Дмитро Прихно звернеться до суду із заявою з приводу позиції адвоката підсудних “екс-беркутівців”. Потерпілого обурили слова захисника про зверхність колишніх силовиків над звичайними громадянами.

Фігуранти у цій справі колишні заступники командира київського полку “Беркуту”  Андрій Дидюк та Микола Тягнирядно, заступник начальника управління громадської безпеки Олег Мариненко, а також командири рот Юрій Шевченко та Євген Антонов.

Їх судять за організацію “зачистки” студентського Майдану 30 листопада та 1 грудня 2013 року.

Адвокат підсудних Володимир Смєхов надав суду пояснення з приводу тих подій, у якому вказав:

“ПМОП “Беркут” формувався з числа найкращих громадян України, високого освітнього рівня, фізично розвинутих, зовнішньо імпозантних, з бездоганною біографією та спадковістю – своєрідний цвіт нації. Чого ніяк не можна сказати про учасників протесту, серед яких було багато осіб, що мали кримінальний досвід, непрацюючих, без постійного роду занять та представників несвідомої молоді без життєвого досвіду”.

Як розповів у коментарі Insider Дмитро Прихно, він вважає, що це підтверджує “нацистські мотиви” колишніх “беркутівців”. Адже, за словами адвоката, вони ставили себе вище громадян.

“Тобто, обвинувачені, вважаючи себе вищою кастою, першим ґатунком, найкращими громадянами України – своєрідним цвітом нації, через почуття власної зверхності та зневаги до звичайних громадян, вирішили провчити учасників протесту”, – зазначає потерпілий.

На одному з наступних засідань по суті у цій справі він виступить із заявою та попросить суд звернути увагу на те, що адвокати та потерпілі визнали мотив своїх дій.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"