НОВИНИ

26.04.2024

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

РУБРИКАТОР

Порушення прав людини у місцях несвободи – в Офісі Генпрокурора відбувся діалог з громадськістю

16.03.2024

Посилення співпраці уповноважених органів державної влади та громадського сектору для запобігання порушенням прав людини в місцях позбавлення волі, а також ефективне виконання рекомендацій національного превентивного механізму – з такими ініціативами в Офісі Генерального прокурора відбулися обговорення.

Зустріч пройшла під керівництвом заступниці Генпрокурора Вікторії Літвінової.

Учасники – представники правозахисних організацій, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції, Департаменту з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції України.

Заступниця Генпрокурора підкреслила, що однією з ключових гарантій запобігання випадкам тортур та іншим формам неналежного поводження є нульова толерантність до них органів правопорядку.

«Ми відкриті до взаємодії з органами державної влади та інститутами громадянського суспільства задля протидії таким злочинним проявам. Надважливу роль в посиленні роботи в цій сфері відіграє впровадження провідних міжнародних стандартів», – зазначила Вікторія Літвінова.

Присутні зосередили увагу на проблемних питаннях функціонування установ пенітенціарної системи та інших місць несвободи, посиленні гарантій дотримання прав утримуваних, стані виконання рекомендацій національного превентивного механізму, а також реагуванні на виявлені порушення прав в’язнів.

Представники правозахисних організацій поінформували про виявлені під час моніторингових візитів у місцях несвободи випадки порушень прав людини, зокрема трудових, соціальних, проблематику, що виникла у зв’язку з повномасштабним збройним вторгненням росії.

Учасники заходу домовилися про посилення взаємодії, проведення узгоджених заходів задля ефективної протидії та своєчасного запобігання будь-яким проявам насильства в системі кримінальної юстиції і порушення прав ув’язнених. Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"