НОВИНИ

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

РУБРИКАТОР

Порошенко таємно дав Демчині звання генерал-полковника

13.05.2019

Президент Петро Порошенко таємно присвоїв звання генерал-полковника першому заступнику глави СБУ Павлу Демчині.

Про це повідомив голова ГО “Центр протидії корупції” Віталій Шабунін в Facebook.

“Таємним указом Порошенко присвоїв генерал-полковника Павлу Демчині – головному СБУшному “борцю” з корупцією. Точно на парламентських виборах переможе”, – написав він.

У коментарі “Українській правді” Шабунін додав, що отримав таку інформацію від джерел в Адміністрації президента ще 7 травня.

“Українська правда” звернулася по коментарі до прес-служби президента.

Нагадаємо:

НАБУ розслідувало можливе незаконне збагачення і зловживання службовим становищем Павлом Демчиною.

У березні 2017 року “Слідство.Інфо” повідомило, що Павло Демчина, який очолює Головне управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю, офіційно мешкає у відомчому гуртожитку СБУ, хоча йогодружина Ольга Воловчук мешкає у розкішному заміському маєтку і володіє елітними автівками.

Після цього у СБУ заявили, що Демчина заперечує цю інформацію і сам звернувся до НАБУ з проханням перевірити такі повідомлення.

“Схеми” опублікували розслідування, в якому йшлось, що Демчина, перебуваючи під слідством НАБУ, придбав позашляховик Range Rover Sport вартістю понад 30 тисяч доларів.

13 вересня 2018 року Демчина заявив, що йому готують “злочинну” підозру. 

14 вересня 2018 року НАБУ підтвердило, що підготувало повідомленняДемчині про підозру в незаконному збагаченні. У бюро вважають, що офіційні доходи першого заступника голови СБУ були неспівмірними з витратами.

Згодом Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження через розголошення першому заступнику голови Служби безпеки Павлу Демчині відомостей досудового розслідування.

26 лютого Конституційний суд визнав неконституційною статтю 368-2 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання для чиновників за незаконне збагачення.

Суд вирішив, що положення статті не відповідають принципам верховенства права та презумпції невинуватості. Зокрема, стаття про незаконне збагачення нібито зобов’язує самого підозрюваного довести законність його статків.

9 травня президент Петро Порошенко присвоїв главі СБУ Василю Грицаку звання “Герой України” та удостоїв його ордена “Золота Зірка”.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"