НОВИНИ

18.04.2024

17.04.2024

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

11.04.2024

10.04.2024

09.04.2024

08.04.2024

РУБРИКАТОР

У Полицькій виправній колонії колектив конфліктує з керівником. Причина – зарплати і премії

15.06.2022

У режимному об’єкті Вараського району – Полицькій виправній колонії №76 , що відноситься до червоної зони безпеки, 9 червня сталася фактично надзвичайна ситуація. Про це працівники написали на сторінці Полицької виправної установи у Фейсбуці. Журналісти Володимирець.City відреагували і поїхали особисто почути і побачити інцидент та почути його учасників.

Ще вранці, 9 червня, на офіційній сторінці установи опублікували адміністратори кілька аматорських відеороликів з місця події, де чутно коментарі про те, що начальник установи порушує законодавство. Зокрема, стосовно заробітних плат і премій.

Начальника установи Віталія Хирлюка на робоче місце того ранку не допустили – на відео чути розмову про те, що він ніби-то може спровокувати бунт засуджених. Віталій Хирлюк вимушений був викликати поліцію. Тож на території штабу, на час нашого приїзду, працювали поліцейські ВП №1 Вараського ГУНП в Рівненській області з метою забезпечення охорони громадського порядку

За деякий час відео видалене, проте ми встигли його зберегти і зробили свій ролик. А також виїхали на місце події, аби взяти коментарі всіх сторін.

На подвір’ї, поруч зі штабом, зібралось близько тридцяти чоловік. Також охорону громадського порядку забезпечували працівники поліції. Були присутні і представники Вараської окружної прокуратури.

Представник адміністрації у нашій присутності пробує домовитись з колективом. Проте, працівники зауважили. що раніше ніхто не пропонував їх почути.Автор: Людмила Босик

Працівники колонії – військовослужбовці, погодились прокоментувати ситуацію і ось що вони розказали на камеру.

Також продемонстрували колективний лист (про нього йдеться у відео). У листі, під «шапкою» з вимогою відставки начальника установи, підписалось на той момент 82 особи.

Разом з тим, Віталій Хирлюк, керівник установи, якого колектив звинувачує у порушеннях законодавства, погодився дати відповіді на питання журналіста та прокоментувати ситуацію.

З чого почався інцидент 9 червня – очима учасників.

Речниця ГУ Нацполіції Рівненщини Марія Юстицька повідомила, що за фактом групового порушення громадського порядку відкрито кримінальне провадження за статтею 293 Кримінального кодексу України. Матеріали поліція передає в ДБР (Державне бюро розслідувань).

Людмила Босик

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"