НОВИНИ

18.04.2024

17.04.2024

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

11.04.2024

10.04.2024

09.04.2024

08.04.2024

РУБРИКАТОР

“Полковник в Gucci”. Суд закрив справу одеського поліцейського про “п”яне водіння”

27.06.2022

Суд вирішив закрити справу про керування авто в стані алкогольноого сп’яніння, де обвинуваченим виступав високопоставлений одеський поліцейський, полковник Єфтеній Вячеслав Валерійович. Суддя О. Б. Войтун заявив про відсутність складу адміністративного правопорушення.

Про це йдеться в рішенні Першотравневого районного суду міста Чернівці. Увагу на таку ухвалу суду на своїй сторінці у Facebook звернув адвокат Роман Маселко.

Він нагадав, що це саме той випадок, коли патрульні зупинили поліцейського “у кумедному костюмі Gucci, який їхав по зустрічці і явно був пяним” (щоб подивитися відео, доскрольте сторінку до кінця).

Проте в рішенні суду сказано про те, що в крові водія було лише 0,034 проміле етилового спирту, а на відео він “не має явних ознак сп’яніння”.

“Аналізуючи події, які відображені на відеозаписах, суддя зауважує, що дійти до категоричного висновку, що ОСОБА_1 (Єфтеній) перебуває із явними ознаками алкогольного сп`яніння не має підстав, оскільки ОСОБА_1 чітко розуміє та виконує вимоги поліцейського, відповідає на запитання. Порушень координації рухів та порушення мови також судом не встановлено”, – сказано в рішенні суду.

Також патрульних звинуватили в тому, що вони нібито нечітко сформулювали суть правопорушення, а відеозапис, наданий працівниками поліції, нібито не є безперервним та відображає події в хаотичному порядку.

“Подивіться відео і ви зрозумієте, що або суддя сам дивився це відео під мухою або ми говоримо про “корупцію звичайну”. Більше того, на фрагменті, доданому до посту “полковнік в гучі” сам визнає, що випив. Мабуть суддя Войтенко вирішив, що поки країна усі сили кинула на війну з руzzнею можна трохи торганути правосуддям і теж купити собі модний костюм Gucci. Нажаль, навіть попри загрозу зовнішнього ворога, внутрішні вороги союзниками не стали, а ще більше мародерять”, – написав юрист.

Нагадаємо, що 8 січня поточного року начальника Управління стратегічних розслідувань в Одеській області полковника поліції В’ячеслава Єфтенія зупинили в Чернівцях за кермом Mercedes G 63 AMG у стані алкогольного сп’яніння. Він намагався “домовитися” з патрульними і хотів посадити за кермо замість себе свою дружину.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"