НОВИНИ

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

РУБРИКАТОР

Поліція відкрила провадження через погром будівлі НАБУ

18.07.2018

Поліція відкрила кримінальне провадження через вторгнення невідомими у будівлю Національного антикорупційного бюро в Києві.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

Правоохоронці зазначають, що до чергової частини Солом’янського управління поліції надійшло повідомлення, що біля приміщення НАБУ невстановлені особи вчиняють протиправні дії.

На місце поді виїхала слідчо-оперативна група територіального управління поліції та екіпажі патрульних.

“По прибуттю, на місці знаходилася група осіб у кількості близько 30-ти чоловік. Встановлено, що частина з них зайшла до приймальні громадян НАБУ, пошкодивши при цьому вхідні двері. Крім того, правопорушники пошкодили фарбою зовнішні ролети будівлі та камери відео спостереження”, – йдеться у повідомленні.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 4-х років. Досудове розслідування у справі триває.

Як повідомлялося, у будівлю Національного антикорупційного бюро увірвалися невідомі та влаштували безлади.

У Національному антикорупційному бюро не виключають, що погром будівлі НАБУ був спланованою та організованою провокацією з боку представників певних політичних сил.

17 липня біля будівлі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури зібрались протестувальники, одні з яких вимагали відставки керівника відомства Назара Холодницького, інші вимагали його роботи.

До САП прийшов також Ілля Ківа, який називає себе головою Соціалістичної партії, з “однодумцями” та заявив, що Національне антикорупційне бюро стало ручною структурою адміністрації президента.

Ще одну групу людей організував Всеволод Філімоненко, який називає себе журналістом. Він привів до САП провокаторів, які спричинили суперечки між першими двома групами.

Провокатори з боку Ківи облили зеленкою та закидали тортами керівника ЦПК Віталія Шабуніна, якого потім забрали до лікарні.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"