НОВИНИ

17.05.2024

16.05.2024

15.05.2024

14.05.2024

10.05.2024

09.05.2024

08.05.2024

РУБРИКАТОР

Поліцейський з рієлтором організували схему заволодіння квартирою в Маріуполі

23.03.2021

Слідчі ТУ ДБР у м. Краматорську, за сприяння ДВБ Нацполіції, повідомили про підозру сержанту поліції та приватному юристу-рієлтору, які намагалися за шахрайською схемою заволодіти квартирою в одному з центральних районів Маріуполя. 

За даними слідства, влітку 2020 року поліцейський одного з відділів ГУ Національної поліції в Донецькій області в ході своєї службової діяльності дізнався про квартиру, власниця якої в ній тимчасово не проживає.

Правоохоронець розробив злочинну схему, за якою сподівався залякати жінку неправдивою інформацією про начебто неминучу конфіскацію житла у рахунок погашення комунальних боргів, а потім примусити її продати квартиру через посередника і основну суму від продажу забрати собі.

Поліцейський залучив до схеми приватного рієлтора одного з агентств нерухомості. Вона отримала від власниці квартири нотаріальну довіреність на продаж та знайшла особу, бажаючу купити квартиру за приблизно 12 000 доларів США. Із цієї суми власниці квартири учасники схеми планували віддати лише 50 тисяч гривень.

Проте, власниці за допомогою правоохоронних органів вдалось вчасно завадити скоєнню злочину, та напередодні запланованої угоди купівлі-продажу квартири скасувати надану рієлтеру нотаріальну довіреність.

З метою помститись власниці квартири, яку не вдалось ошукати, рієлтор звернулась до правоохоронних органів із заявою про злочин, начебто вчинений громадянкою.

19 березня 2021 року слідчі ТУ ДБР у м. Краматорську повідомили про підозру сержанту поліції та рієлтору у незакінченому замаху на заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайстві) у великих розмірах, за попередньою змовою групою осіб ( ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 190 КК України).

Крім того, рієлтор підозрюється у завідомо неправдивому повідомленні органу досудового розслідування про вчинення кримінального правопорушення (ч. 1 ст. 383 КК України) та завідомо неправдивому показанні потерпілого, наданому органу, що здійснює досудове розслідування (ч. 1 ст. 384 КК України).

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

У разі доведення вини їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному проваджені здійснює Донецька обласна прокуратура, оперативний супровід – Донецьке управління ДВБ НП України.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"