НОВИНИ

25.04.2024

24.04.2024

23.04.2024

22.04.2024

20.04.2024

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

РУБРИКАТОР

Поліцейському, який облаяв і травмував волонтерку Михайлову, оголосили догану. Він приніс вибачення

31.07.2020

Поліцейському Миколі Бармі, який облаяв і травмував волонтерку та добровольця-парамедика Аліну Михайлову під час сутичок із правоохоронцями під Верховною Радою на акції “Руки геть від мови!”, оголосили догану.

Про це сама волонтерка написала на сторінці у фейсбуці в середу, 29 липня.

“Сьогодні в головному управлінні поліції Києва я зустрілась з поліцейським, який на марші за мову в Києві нецензурно висловився в мій бік та завдав шкоди. Звичайно, що зустріч була максимально формальною… Поліцейському оголошено догану. Проведено роз’яснювальні розмови”, – написала Михайлова.

Парамедик також розповіла, що відбулася також “неформальна” зустріч із Миколою Бармою – коли вони “зустрілися випадково (або ні) вже на Майдані” і той запросив “просто поговорити”.

“Ми потиснули руку один одному, розійшлися і домовилися спробувати більше не пересікатися. І так, він сам був ініціатором цієї зустрічі “поза стінами”. І так, все що ми обговорили – було достатнім для мене, щоб прийняти вже щирі вибачення цієї людини“, – написала Аліна.

Також, зі слів волонтерки з посиланням на Барму, цей співробітник поліції не служив у розформованому спецпідрозділі “Беркут”.

Як інформувала “Новинарня“, Аліна Михайлова, яка працює помічницею народної депутатки від “Голосу” Олександри Устінової, постраждала під час сутичок з правоохоронцями під Верховною Радою на акції “Руки геть від мови!” в п’ятницю, 17 липня. Поліцейський виривав у неї з рук реманент для акції та подряпав руку.

Волонтерка несла гілки дерев під будівлю парламенту для імпровізованої ватри, яку влаштували з димом фальшфаєрів. Поліцейського-нападника встановили – це Микола Барма.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"