НОВИНИ

20.05.2024

17.05.2024

16.05.2024

15.05.2024

14.05.2024

10.05.2024

РУБРИКАТОР

Поліцейського – сина судді затримали за наркотики. Миколаївський суд заявив, що це незаконно

14.12.2021

Затримання сина судді Заводського райсуду Миколаєва пов’язують із розглядом резонансних справ та спробами поліції тиснути на суддів. Про це йдеться у заяві голови цього суду Сергія Щербини.

Минулого тижня у ЗМІ опубліковано статті про затримання сина судді Заводського райсуду Миколаєва, слідчого Корабельного райвідділу поліції, Владислава Боброва.

Журналісти писали, що в поліцію надійшло повідомлення, що на вулиці двоє підозрілих чоловіків «шукають закладку». Побачивши поліцейських, один із незнайомців спробував викинути пакетик, але його вилучили і там був амфетамін.

Пізніше з’ясувалося, що один із затриманих — 23-річний Владислав Бобров, слідчий Корабельного райвідділу поліції, і син місцевої судді. Молодий чоловік також начебто був п’яний і експертиза показала 1,9 проміле алкоголю в крові. У райвідділок поліції до затриманого приїхала його мати — суддя Ірина Боброва.

Голова Заводського райсуду, де працює мати затриманого поліцейського, оприлюднив свій коментар, в якому засудив дії правоохоронців.

«Особи, які затримували слідчого Корабельного райвідділу поліції діяли неправомірно. На теперішній час є достатні підстави стверджувати, що працівники поліції — взводу №1 РПОП ГУНП в Миколаївській області, що підпорядковуються  безпосередньо керівнику ГУНП, діяли з перевищенням наданих ними повноважень з моменту затримання, застосування спец засобів, до моменту доставки в СОГ відділення поліції № 1 Миколаївського РУП УП в Миколаївській області та складення протоколу про адміністративне правопорушення.

На сьогоднішній день відомі прізвища працівників взводу № 1 РПОП ГУНП в Миколаївській області, які діяли з перевищенням влади та службових обов’язків здійснили затримання та завдали тілесні ушкодження.

Впевнені, що в подальшому будуть з’ясовані і прізвища тих поліцейських, які здійснили провокацію злочину передбаченого ст. 309 КК України , підкинули наркотичні засоби та сфальсифікували матеріали кримінального провадження.

 На теперішній час досудове розслідування по даним фактам буде здійснювати ТУ ДБР в м. Миколаєві,  встановлювати всі обставини, надавати юридичну оцінку подіям, які відбулися 7 грудня», — повідомив голова суду Щербина.

Посадовець висловив свою думку, що поліція тисне на суддів у зв’язку з резонансними справами, але не уточнив про які мова.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"