НОВИНИ

16.05.2024

15.05.2024

14.05.2024

10.05.2024

09.05.2024

08.05.2024

07.05.2024

РУБРИКАТОР

Поліцейського, який заявив про розкрадання “гуманітарки” у патрульній поліції Тернопільщини, звільнили

14.03.2023

Ще донедавна дiючий працiвник патрульної полiцiї Тернопiльщини Василь Заболотний вiдкрито заявив про розкрадання гуманiтарної допомоги керiвництвом патрульної Тернопiльської областi. Патрульний розповiдав, як з-за кордону та iншi благодiйники передавали особисто керiвництву патрульної i тепловiзори i бронежилети i iншi необхiднi речi, а далi усе це успiшно продавалося через ОЛХ та iншi групи, грошi присвоювалися.

Так, ось, 2 березня, Василя Заболотного, звiльнили з лав патрульної полiцiї Тернопiльської областi за службову невiдповiднiсть.

“Мене ознайомили з наказом про звiльнення, – розповiдає Василь Заболотний, уже колишнiй працiвник патрульної. – Перед тим Богдан Шевчук, начальник полiцiї Тернопiльщини дав менi двi догани – одна догана – скасував постанову, яку я виписав, а другу – я заснув на постi, я з другою згiдний, є вiдео мене зазняли на камеру, з цим я згiдний”.

Сам патрульний переконаний, що його звiльнили не за службову невiдповiднiсть, а за правду про розкрадання гуманiтарної допомоги.

“Я хочу подавати в суд, маю адвоката уже, адже це не є пiдстава для звiльнення, я 7 рокiв був службово вiдповiдний, i аж сьогоднi став невiдповiдний, – вiдзначає Василь Заболотний. – Я планую оскаржити рiшення про моє звiльнення”.

Iншим працiвникам патрульної, за словами Заболотного, уже сказали, що хто буде цiкавитися долею гуманiтарної допомоги, то сценарiй звiльнення уже вiдпрацьований.

“На нарадi ранковiй Павло Денькович, командир батальйону патрульної полiцiї Тернопiльської областi сказав, хто буде говорити багато про гуманiтарну допомогу, то пiде, як один iз працiвникiв, адже сценарiй напрацьований, практика вже є”, – пiдсумував Василь Заболотний.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"