НОВИНИ

19.04.2024

18.04.2024

17.04.2024

16.04.2024

15.04.2024

12.04.2024

11.04.2024

10.04.2024

09.04.2024

РУБРИКАТОР

Поліцейський, який побив українського активіста в Криму, — «беркутівець

24.04.2017

Інцидент трапився у вересні 2016 року. Лікарі діагностували важкі тілесні ушкодження у Ігоря Мовенко. Кримінальну справу так і не порушили. Зараз кримчанину загрожує 5 років позбавлення волі
Володимир Суходольский // crimeahrg.org

Володимир Суходольский
Фото: crimeahrg.org

Стало відомо ім’я «беркутівця», який в Севастополі побив українця Ігоря Мовенко за розміщену на рамі його велосипеда українську символіку.
Ним виявився колишній співробітник підрозділу особливого призначення МВС України «Беркут» Володимир Суходольський, який в 2014 році порушив присягу і служить в російській поліції, про це повідомляє Кримська правозахисна група.

За інформацією сайту «Управління МВС Росії по місту Севастополю» Суходольський є чинним співробітником російського спецпідрозділу ОМОН «Беркут», займається бойовими видами спорту.

«Він — кандидат в майстри спорту з рукопашного бою і армійському рукопашного бою, володар 3-го дана (чорного пояса) з контактного карате, веде бойову підготовку своїх товаришів по« Беркуту», — зазначено в інформації на сайті російського відомства.

Ще в 2009 році Володимир Суходольський був членом Федерації бойового самбо України та брав участь в показових боях бойового самбо «Спецназ».

«Якщо людина, яка володіє такими техніками, робить напад, то в кримінальному праві це прирівнюється до нападу із застосуванням зброї», — повідомляє правозахисна група.

Побиття Ігоря Мовенко // Фото: crimeahrg.org

Побиття Ігоря Мовенко
Фото: crimeahrg.org

Раніше Кримська правозахисна група повідомляла, що 7 вересня 2016 року в Севастополі співробітник поліції побив Ігоря Мовенко за розміщену на рамі його велосипеда символіку батальйону «Азов».

На місце події прибули поліція і швидка допомога, яка забрала Мовенко в лікарню. Лікарі діагностували у кримчанина відкриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, перелом основи черепа, перелом щелепи, закритий перелом кісток носа, контузію очного яблука та інші травми.

Кримчанин намагався змусити співробітників поліції порушити справу за фактом його побиття. Він писав офіційні листи в «Слідчий комітет», «прокуратуру» та «поліцію» Севастополя. Однак справу так і не порушили. Замість цього потерпілого Мовенко оштрафували на 2000 рублів «за поширення нацистської символіки».

Переслідування українця в Севастополі на цьому не закінчилося. 16 грудня 2016 року в Севастополі співробітники ФСБ приїхали на роботу до Ігоря Мовенко і забрали його, а робочий комп’ютер вилучили. Співробітники ФСБ його побили, погрожували помістити в СІЗО, якщо він не зізнається в екстремізмі.

В ході обшуку квартири і робочого місця у Мовенко вилучили оргтехніку та мобільний телефон.

У квітні 2017 року Мовенко пред’явили звинувачення за ч.2 ст.280 КК РФ (публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності) і дали підписку про невиїзд.

За цією статтею Ігорю загрожує до 5 років позбавлення волі. Кримінальну справу стосовно Ігоря Мовенко порушили за коментар, який він написав у групі «Крим-Україна» в соціальній мережі ВКонтакте. Коментар був написаний влітку 2016 року і висловлював проукраїнську позицію кримчанина.

Джерело

Нас підтримали

Підтримати альманах "Антидот"